"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
עכשיו זה רשמי: מתופפים לא טיפשים
מחקר שוודי שם סוף לשמועות הזדוניות שמסתובבות על מתופפים • לא רק שהם אינם טיפשים, הם גם חכמים יותר • מחקר אחר מצא כי קיימת במוחם של המתופפים שעון קצב פנימי
רינגו סטאר| צילום: רויטרס

עכשיו זה רשמי: מתופפים לא טיפשים

מחקר שוודי שם סוף לשמועות הזדוניות שמסתובבות על מתופפים • לא רק שהם אינם טיפשים, הם גם חכמים יותר • מחקר אחר מצא כי קיימת במוחם של המתופפים שעון קצב פנימי

,עודכן

מתופפי להקות הרוק נאלצו במשך שנים רבות לסבול מדימוי גרוע: הגיטריסט או הסולן נחשבים מאז ומתמיד ל"מנהיג", הקלידן נחשב לבחור החכם שבחבורה, הבסיסט זוכה לדימוי "הילד הרע" והמתופף, שתמיד יושב אי שם ברקע, נחשב לבחור הקצת מטומטם, בלשון המעודנת.

אבל לא עוד – המדע אמר את שלו, והמדע קבע שהמתופפים לא רק שאינם טיפשים, אלא שהם אף נחשבים "לפותרי בעיות וחידות" טובים יותר משאר המוזיקאים בלהקה. במחקר שנערך במכון קרולינסקה בשטוקהולם, נבחנו מתופפים מתנדבים בסדרה של 60 שאלות במבחן אינטליגנציה, תוך שהם מתופפים במערכת תופים. עורכי המחקר מצאו כי קיימת התאמה בין חוש קצב טוב לרמת אינטליגנציה גבוהה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"המחקר בדק את האזור במוח האחראי על הקצב, כאשר המתופפים נבחנו הן על יכולת הנגינה שלה והן על האינטליגנציה שלהם" הסביר פרופסור פרדריק אולן, מעורכי המחקר, והוסיף "קצב חשוב מאוד ביכולת פתרון בעיות". עוד מציינים עורכי המחקר כי חוש קצב טוב משפר לא רק את היכולת לנגן בתופים או בכל כלי הקשה אחר, אלא גם משפר את היכולות הקוגניטיביות.

ואם במוזיקאים עסקינן, מחקר שנערך באוניברסיטת אוקספורד מצא כי נגינה בכלי הקשה, כמו תופים למשל, משחררת אנדורפינים במוחם של רוב המוזיקאים. האנדרופינים מעניק להם "סטלה" טבעית, והופך אותם למאושרים יותר, ואף עמידים יותר בפני כאב. עוד מצא המחקר כי אצל המתופפים קיים "שעון פנימי" שמחקה את קצב גלי המוח האנושי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו