דירוג המשחטות

במשרד החקלאות יחלקו ויציגו ציונים לפי כוכבים בהתאם לטיפול המשחטות בעופות • השר אריאל: "מדובר בבשורה"

אילוסטרציה משחטה, צילום: לירון אלמוג

משרד החקלאות ופיתוח הכפר יוצא בפרויקט חדש: דירוג המשחטות בישראל, במאמץ לשפר את רווחת בעלי החיים מצד אחד ולהעמיד מידע שקוף לצרכן מצד אחר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

 במסגרת הפרויקט החדש ידרג המשרד את מפעלי ייצור ועיבוד המזון של מוצרים מן החי (משחטות, בתי מטבחיים ומפעלי עיבוד מזון שמקורו בבעלי חיים) על פי קריטריונים של יחסם כלפי בעלי חיים ורווחתם. המוצרים יסומנו על פי דירוג הכוכבים, והנתונים יפורסמו באופן שקוף באתר המשרד. 

מטרת המהלך היא להנגיש לצרכן מידע שיוכל להביא בחשבון ברכישת מוצרי עוף, ולבחור אם לתת העדפה למוצר של חברה אחת על פני אחרת. דירוג המפעלים יבוצע על ידי מפקחי משרד החקלאות, כאשר הציון 5 כוכבים הוא הציון המקסימלי שיוכל המוצר לקבל, והוא מעיד על שמירה על רווחת העופות לאורך כל התהליך. יצוין כי כל הציונים הם מעל הסף המינימלי הנדרש להמשך פעילות המפעל. מנגד, ציון נמוך מדי יגרור הפסקת פעילות.

 "מדובר בבשורה של ממש", טוען שר החקלאות אורי אריאל, "אני מאמין ומקווה שתהיה למהלך השפעה ארוכת טווח הן על תעשיית המזון והבקרה הפנימית והן על ההרגלים הצרכניים של כולנו".

בעמותת אנונימוס לא התרשמו מהתוכנית וביקרו אותה בחריפות: "בית מטבחיים הוא מקום של הרג, לא בית מלון. לא ארבעה כוכבים ולא חמישה כוכבים יעלימו מבעלי החיים שמגיעים אליו את ריח הדם ותחושת האימה. ניסיונות שנעשו בחו"ל למתג מפעלי בשר בהתאם לעמידה בסטנדרטים כאלו ואחרים הביאו תמיד רק למבוכה, כאשר נחשפו צילומים מהמקומות האלו שהראו שאין קשר בין הסטנדרטים למציאות. הכוכבים היחידים המגיעים למקומות אלו הם כוכבים אדומים מדם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר