חג שמח לחיילים: הממשלה אישרה הבוקר פה אחד את הצעת שר האוצר משה כחלון להעלאת דמי הקיום למשרתים בשירות חובה ב-50 אחוזים. במסגרת ההצעה יוקצו 600 מיליון שקלים בשנה לטובת שיפור תנאי הקיום של חיילי החובה.
ישום ההצעה נבחן על יד ועדה משותפת למשרדי האוצר, הביטחון והמשפטים, שהחליטה להמליץ על העלאת דמי קיום לכלל החיילים בשירות החובה במשך תקופת השירות בשיעור של כ-50%. הוועדה התייעצה עם מומחים שונים מהתחום והגיעה כאמור להחלטה להעלות את דמי הקיום של חיילי החובה. חלופה זו משפרת משמעותית את מצבם הכלכלי של חיילי שירות החובה בצה"ל במהלך שירותם.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
דמי הקיום יועלו בסכומים הבאים: לוחם יקבל 1,616 שקלים במקום 1,077, תומך לחימה יקבל 1,176 שקלים במקום 784 וחיילים אחרים יקבלו 810 שקלים במקום 540.
ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר הכריזו כי ההעלאה תיכנס לתוקף כבר בחודש דצמבר, ובעתיד יהיו העלאות נוספות. "אני רוצה לברך את עם ישראל כולו בברכת חג חנוכה שמח. היום נר ראשון של חנוכה, חג גם של התכנסות משפחתית, אבל בראש ובראשונה חג של גבורה יהודית של עם קטן, נחוש, שחידש את עצמאותו וריבונותו והפיץ אור והרחיק את החשכה – במידה רבה זה הסיפור של מדינת ישראל היום", אמר נתניהו.
ראש הממשלה הוסיף כי "אנחנו אומנם עם קטן, אבל נחוש מאוד. עם שמביא את הקדמה ונלחם בחשיכה, ומדינות רבות מאוד בעולם מעריכות את זה היום. אנחנו עוזרים להן בידע, בטכנולוגיה, בביטחון וגם בסייבר - אבל בראש ובראשונה אנחנו מגנים על עצמנו, וכמו בימי המכבים חידשנו את עצמאותנו ואת כוח המגן שלנו. לכן, אין רגע נאות יותר מערב חנוכה להביא את היוזמה להעלות את שכר חיילי החובה. בסופו של דבר אנחנו חיים על יכולת המגן שנותנים חיילי צה"ל, ואני שמח שיש פה הסכמה בין כולנו - שר האוצר, שר הביטחון, ראש הממשלה. אני מניח ואני בטוח שכל שרי הממשלה ישתתפו בהעלאת שכר חיילי צה"ל, דבר מתבקש, צודק ונכון. אין תשורה יפה יותר לערב חג החנוכה".
שר האוצר משה כחלון הוסיף כי "יש הסכמה מלאה בין רה"מ, משרד האוצר, משרד הביטחון, וכל חברי הממשלה להעלות את שכרם ודמי הקיום של כל חיילי צה"ל. מדובר בתיקון עוול של הרבה מאוד שנים ואני שמח שהצלחנו לתקן אותו במשמרת שלנו. התוספת היא תוספת משמעותית של כ- 50% במכה אחת. חשוב לנו להעביר מסר להורים: כמו שהמפקדים שומרים ומגנים על ביטחון החיילים, אנחנו כממשלה דואגים לצרכים שלהם. זה עדין לא מספיק, אך אנחנו בכיוון הנכון והצעד שנעשה הוא צעד משמעותי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו