"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האחרת היא אני: חינוך לשוויון מגדרי - כבר בבית הספר

תוכנית של משרד החינוך תעודד את השוויון בין המינים, הן ביסודי והן בחטיבות העליונות

,עודכן
חינוך לשוויון מגדרי - כבר בבית הספר // צילום: (אילוסטרציה) // חינוך לשוויון מגדרי - כבר בבית הספר, צילום: GettyImages

תוכנית חדשה של משרד החינוך, "שווה בציבור", תעודד את השוויון בין המינים בילדים ובבני נוער תוך כדי עיסוק באידיאל היופי, בסטריאוטיפים מגדריים, במקצועות גבריים ונשיים, באלימות מגדרית, בפורנוגרפיה ועוד.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

התוכנית פועלת בבתי הספר היסודיים והעל־יסודיים, ומטרתה לקדם חשיבה ביקורתית בהיבט המגדרי, הענקת לגיטימציה לשונות ומגוון מגדרי בהתנהגות, במראה ובבחירות האישיות. כמו כן, התוכנית תעודד את התלמידים למעורבות פעילה לצמצום הפערים בין המינים בחברה, ותפעל להיכרות עם מאבקי הנשים בעבר לשוויון זכויות ולזכות ההצבעה בארץ ישראל ובעולם.

בתקופת בית הספר היסודי יעסקו התכנים בעיקר בתפקידים במשפחה, במגדר באגדות ילדים ובמשחקים בתרבות הפנאי. עם המעבר לחטיבת הביניים ולתיכון תעסוק התוכנית בהומוסקסואליות, באלימות מגדרית, בפורנוגרפיה וסחר בנשים, בהחפצה וסקסיזם, באידיאל היופי, במאבקי נשים לזכויות אדם, בצרכנות ומגדר ועוד.

הממונה על שוויון בין המינים במשרד החינוך, אושרה לרר־שייב, מדגישה כי "התוכנית החדשה מעוררת מודעות בקרב התלמידים לפערים המגדריים שקיימים כבר בגיל שלהם ולציפיות החברתיות מהם כבנים ובנות. היא מאפשרת שיח בנושא, ועל ידי כך מעודדת אותם לבחירה חופשית ולשוויון הזדמנויות. התלמידים חוקרים את הנושא בכוחות עצמם ותוך כדי שימוש באמצעי מדיה שונים ומגוונים, בתהליך למידה אישי וקבוצתי עם קבוצת השווים ועם המורה המשמעותית ביחס לתוכני התוכנית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר