"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מבהיל: חומר מסרטן במוצצים

משרד הכלכלה מזהיר משימוש במוצצים מסויימים בשל חשש גבוה לפגיעה בבריאות תינוקות

,עודכן
פליטת ניטרוזמינים גבוהה מהערך המותר // צילום: מתוך דף הפייסבוק של משרד הכלכלה // פליטת ניטרוזמינים גבוהה מהערך המותר

משרד הכלכלה מזהיר משימוש במוצצי גומי של חברת GUMEX, בשל חשש מהימצאותם של חומרים מסרטנים בהם. המשרד מדגיש כי מדובר במוצצים בגודל "גדול" בצבע צהוב, המסומן בכיתוב על הטבעת "PURE LATEX" או "PURE LATEX GUMEX". סימנים נוספים מזהים של המוצצים הם לולאת מחזיק המוצץ מסומנת באות G, תאריך ייצור ומכירה אחרי חודש יוני 2015 ומספר האצווה המסומן על חלקה האחורי של אריזת המוצצים הוא 41/4/14.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בהודעת המשרד נמסר כי בבדיקת מכון התקנים הישראלי התגלה כי יש הסתברות גבוהה לפגיעה בבריאותם של תינוקות וילדים קטנים המשתמשים בו בשל פליטת ניטרוזמינים מהמוצץ הגבוהה מהערך המותר הקבוע בתקן. לפי מידע שנמסר ממשרד הבריאות, חלק מניטרוזמינים מסווגים כמסרטנים ודאיים בבני אדם כאשר אחרים מסווגים כמסרטנים אפשריים.

האזהרה שפרסם משרד הכלכלה ב"ישראל היום"

משרד הכלכלה פרסם פרסם אזהרה לציבור גם במהדורה המודפסת של "ישראל היום". עם זאת, מדגיש המשרד כי לא מדובר בכל המוצצים המיוצרים על ידי החברה, וכי שאר המוצצים נבדקים במכון התקנים ולא נמצאו בהם חריגות מדרישות התקן. עוד מציין המשרד כי עבור מוצצים אחרים, שאינם עומדים בקריטריונים שפורטו, האזהרה אינה רלוונטית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר