"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ברקת: "בלי סיוע - ירושלים תלך אחורה"

עליית מדרגה בקמפיין של ראש עיריית ירושלים נגד שר האוצר כחלון • אתמול: כחלון אישר תקציב נוסף לבירה - אבל העביר אותו דרך יריבו של ברקת, השר אלקין

,עודכן
"מי שמשחק בירושלים ישלם מחיר". ברקת בהפגנה, אתמול \ צילום: אורן בן חקון // "מי שמשחק בירושלים ישלם מחיר". ברקת בהפגנה, אתמול

ראש עיריית ירושלים ניר ברקת נגד שר האוצר משה כחלון: אחרי שברקת הוביל את עובדי העירייה להפגנה המונית אתמול בבירה, הודיע השר כחלון על תוספת תקציבית לבעלי העסקים בעיר - אך בחר להעבירה באמצעות המשרד הממשלתי לענייני ירושלים, שבראשו עומד השר זאב אלקין, ולא דרך ברקת. על פי הסיכום בין כחלון ואלקין, תקציבים נוספים לעיר ירושלים יועברו מעתה רק דרך המשרד לענייני ירושלים.

צילום: זוהר קליגמן

"תקציב העיר ירושלים עומד על 5 מיליארד שקלים, שהם 6,000 שקלים לתושב. נמוך באופן דרמטי מערים אחרות", הסביר אתמול ברקת בשיחה עם "ישראל היום". "השנה שר האוצר מתחמק ממפגש, ולאחרונה קיבלנו תשובה סתומה וחסרת היגיון שהאוצר החליט שלא לעזור. בהיעדר סיוע מהממשלה ירושלים הולכת אחורה בחינוך, ברווחה, בתרבות ובניקיון. הברקסים באו משר האוצר", הבהיר ברקת.

"לא לקומבינות פוליטיות"

ההחלטה מעוררת המחלוקת של שר האוצר כחלון היא נקודת ציון נוספת במערכת היחסים העכורה בין כחלון לברקת. משמעות ההחלטה, לדברי ברקת, היא קיצוץ נרחב בתקציבי העיר. "כחלון פוגע בתפקוד של ירושלים ואני לא אתן לפגוע בבירת ישראל. אני תקווה ואמונה שבקרוב מאוד ראש הממשלה יירתם לעניין, כפי שנרתם בעבר, כמבוגר אחראי, ויפעל לקידומה של ירושלים. מי שמשחק עם ירושלים ישלם מחיר כבד. אני בעד השקעות בעיר ונילחם במי שמונע את זה".

בשבועות האחרונים מנהל ברקת קמפיין אגרסיבי נגד כחלון, בדרישה להעביר תקציבים מיוחדים לעיר בשל המצב הביטחוני. הקמפיין כולל שלטי חוצות, ובעיקר כאלה המתנוססים על משאיות הזבל ועל רכבי העירייה, והוא מכוון אישית נגד כחלון תחת הסיסמה "כחלון, אל תפקיר את ירושלים". אתמול, כאמור, הפגינו נגד השר מאות תושבי ירושלים, סוחרים, חברי מועצת העיר ועובדי עירייה.

בסביבתו של ברקת אמרו אתמול כי "המחאה תימשך ותוחרף עד שירושלים תקבל את התקציב הראוי לה". לדברי גורמים בעירייה, "ירושלים זקוקה לא לקומבינות פוליטיות אלא להתמודדות רצינית עם אתגרי הביטחון והצמיחה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר