"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ופתאום, בדקה ה־16, שמענו שני פיצוצים

אבי נוסבאום נכח באיצטדיון סטאד דה פראנס בזמן הפיגוע • על רגעי האימה: רבבות האוהדים הפכו למטרה

,עודכן
צופים מבוהלים. "קרה משהו בחוץ" // צילום: אי.פי // צופים מבוהלים. "קרה משהו בחוץ"

שש שעות לפני שהפיגוע תפס אותי בסטאד דה פראנס, טיילתי בעיר עם חבר שחי בה. "תגיד, לא מפחיד לך עם כל האיסלאם בצרפת, אומרים שמסוכן פה עכשיו לישראלים", שאלתי. "תאמין לי, יותר בטוח פה מאשר בישראל", הוא השיב, ואני האמנתי לו, כי באותם רגעים זה נראה מאוד נכון.

צילום: רויטרס

מאוחר יותר, כשישבנו באיצטדיון במשחק בין צרפת לגרמניה, בסביבות הדקה ה־16 של המשחק, שמענו שני פיצוצים אדירים, ואחריהם עוד אחד, חלש יותר. אנחנו היינו היחידים שנבהלו לרגע; כל הצופים מסביב היו משוכנעים שזה חלק מהפירוטכניקה שמלווה את המשחק.

"תראה מה זה, לכולם ברור שאלה זיקוקים, ורק אנחנו עם הפחדים האידיוטיים שלנו מהארץ", אמר לי חבר אחר בגיחוך. גם זה נראה נכון לרגע, אבל האמת העגומה התבררה מהר מאוד. לקראת סוף המשחק החלו נהירה של צופים לחלק העליון של הטריבונה והתגודדות בסמוך לשערי היציאה, והיתה תחושה שמשהו לא טוב קורה.

ההודעות מהארץ הקדימו בכמה דקות את הסדרנית המקומית, שהסבירה ש"קרה משהו בחוץ, ואתם מתבקשים להישאר רגועים במקומות ולחכות להנחיות". כשהסברנו לה שאנחנו מישראל, נמרח על פניה חיוך של הקלה: "אז אתם בטח יודעים לבד מה לעשות", אמרה והלכה להרגיע צופים אחרים.

שעה ארוכה המתנו באיצטדיון, כי לא נתנו לצופים לצאת. רבים ירדו לכר הדשא, מבוהלים. רק אחרי שעה ארוכה הצלחנו סוף סוף לצאת החוצה, ואז התברר שבדקות שחלפו המקום הפך לשטח צבאי. עשרות חיילים ושוטרים בכל פינה סרקו את הסביבה במבטים מודאגים והורו לכולם להתקדם. לאן - בשלב הזה גם הם לא ממש ידעו.

הנחשול האנושי נעצר לבסוף בכניסה לתחנת הרכבת סנט דניס הסמוכה לאיצטדיון, וכך, מבלי משים, הפכו רבבות האוהדים למטרה. מכיוון שהיה ברור שייקח עוד זמן רב עד שהרכבת תצא מהתחנה, וההתקהלות ההמונית ברחוב הפתוח נראתה לנו כמו רעיון פחות מוצלח באותו רגע, החלטנו לצעוד ברגל לצד הכביש הראשי, עד שהצלחנו לעצור מונית.

חשבנו שהאירועים מאחורינו, אבל כשהתקרבנו למלון גילינו שהפיגוע באיצטדיון היה רק הפרומו לזוועה שהתרחשה כמה עשרות מטרים מהמלון, בקפה "לה בל אקיפ" ברוּ דה שארון, שם רצח מחבל ביריות 19 בני אדם.

בכניסה למלון ניצבו שוטרים ובדקו כל מי שנכנס. בעצם, זה היה "עוצר מרצון". מי שרצה לצאת מהמלון הורשה, אבל לא היה בשביל מה: כל מקומות הבילוי נסגרו מייד, הרחובות היו ריקים.

העיר השוקקת הפכה לעיר רפאים.

הסיפור המלא ביום שישיב־"שישבת"טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר