כתבי אישום נגד מחבלים בני 13, 16 ו-19

כתבי אישום הוגשו נגד המחבל בן ה-13 שדקר נער בן 12, נגד בת 16 שניסתה לדקור שוטר ונגד בן 19 שדקר אדם וניסה לחטוף נשק ממאבטח • לא ניתן להותיר את בן ה-13 במעצר בשל גילו • הפרקליטות ביקשה להותיר את שני הנאשמים האחרים במעצר עד תום ההליכים

המחבל בן ה-13 בבית המשפט, היום // צילום: נעם ריבקין פנטון // המחבל בן ה-13 בבית המשפט, היום

כתב אישום הוגש נגד המחבל בן ה-13 שדקר, יחד עם בן דודו בן ה-15, שדקרו שני בני אדם, בהם נער בן 12 לפני כשבועיים בשכונת פסגת זאב בירושלים. השניים נטלו סכינים והלכו מביתם בשכונת בית חנינא אל שכונת פסגת זאב. השניים הבחינו במקום בצעיר חרדי ודקרו אותו פעמיים בניסיון לרצוח אותו, לאחר שהוא נמלט, הבחינו השניים בנער בן 12 מתיישב על אופניו, ודקרו אותו ארבע פעמים.

צילום: בני פלבן

עוברי אורח שהיו במקום חשו לעזרתו והשניים החלו לברוח מהמקום. הנאשם בן ה-13 נוטרל לאחר שרכב התנגש בו ובן דודו נורה על ידי שוטרים כשרץ עם סכין לעברם. 

לאחר הפיגוע טען אבו מאזן כאשר כי ישראל חיסלה את המחבל בן ה-13, אולם צילומים מבית החולים שבו טופל הוכיחו לכל העולם כי הוא חי. מאחר ואין אפשרות חוקית להותיר את הנאשם הקטין במעצר בעת הזאת, זאת בשל גילו הצעיר, בקשה הפרקליטות מבית המשפט להורות על שחרורו בתנאים מגבילים כך שישהה במעון נעול.

בת 16 ניסתה לדקור שוטר

בנוסף, הוגש כתב אישום נגד קטינה בת 16, תלמידת תיכון מבית חנינה, שיצאה באותו יום כשבתיקה סכין מטבח ומחברת, בה כתבה בין היתר על כוונתה להפוך לשהידה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כשיצאה מבית הספר בשעות הצהריים, חצתה הקטינה את הכביש לכיוון תחנת הרכבת הקלה הסמוכה לגבעת התחמושת, בחנה את השטח והמתינה להזדמנות מתאימה להוציא לפועל את תוכניתה לרצוח יהודי בדקירה. כמה עוברי אורח חשדו בנאשמת והפנו את תשומת לבו של שוטר מג"ב. השוטר החל להתקרב אליה, ובתגובה היא החלה לרוץ חזרה לכיוון התחנה כשהיא מחזיקה בידה את הסכין. עם הגעתה של הנאשמת לתחנה השיג אותה השוטר ודרש ממנה לגשת לצד התחנה ולהתרחק מהנוכחים. הנאשמת הניפה את הסכין לכיוונו של השוטר וניסתה לדקור אותו. השוטר דחף את הנאשמת לאחור, שלף את נשקו האישי וירה בה מספר כדורים.

דקר אדם וניסה לחטוף נשק ממאבטח

כתב אישום שלישי הוגש נגד סובחי אבו חליפה, בן 19 משועפט, בגין ניסיון רצח. בנוסף, על פי כתב האישום, הוא ניסה לחטוף נשק ממאבטח ברכבת הקלה בירושלים.

על פי כתב האישום, הנאשם החליט לבצע פיגוע דקירה. למחרת ההחלטה יצא מביתו כשהוא מסתיר סכין מתחת לבגדיו. הנאשם נסע באוטובוס לצומת הגבעה הצרפתית, שם הבחין בא', אדם ששוחח עם מאבטח הרכבת הקלה. אבו חליפה ניצל את חוסר העירנות של א', התנפל עליו ודקר אותו בעוצמה בצווארו.  מיד אחר כך, התנפל אבו חליפה על המאבטח וניסה לחטוף את נשקו האישי מתוך נרתיק המושחל בחגורתו. נהג אוטובוס שהבחין בנעשה, הגיע למקום והדף את הנאשם בכוח כדי למנוע את חטיפת הנשק מהמאבטח. הנאשם, שלא הצליח לחטוף את הנשק, ברח מן המקום ונעצר על ידי השוטרים לאחר כמה מטרים.

הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לעצור את שני הנאשמים האחרים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר