היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, מסר לוועדת "לפנים משורת הדין" את עמדתו, לפיה הוועדה מוסמכת לפצות בכפוף להגשת בקשה, את משפחתו של המסתנן האריתריאי, הבטום זרהום שמצא את מותו במהלך פיגוע טרור בתחנה המרכזית בבאר שבע, כאשר נחשד בטעות כמחבל.
ועדת "לפנים משורת הדין", הוקמה בשנת 1999 בידי היועץ המשפטי לממשלה, ונועדה לפצות במקרים בהם בוצעה פגיעת איבה על רקע לאומני שאין לה מענה אחר. הוועדה נדרשה לדון במקרה משום שזרהום הוא איננו אזרח או תושב, ולמעשה נכנס לישראל שלא כדין. לכן אינו זכאי לפיצוי לפי חוק התגמולים לנפגעי איבה.
חוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה קובעת, כי ניתן לפצות את משפחתו של זרהום, מאחר שעל פניו מותו נגרם עקב פגיעת איבה. בהקשר זה ציין היועץ בחוות דעתו כי אותו כלל שחל לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, שמכיר בפגיעה בשוגג שאירעה עקב פעולת איבה, צריך לחול גם בוועדה הזו, הדנה במקרים מיוחדים.
היועץ המשפטי לממשלה עוקב מקרוב אחר התפתחויות חקירת האירוע. בתחילת השבוע הוצגו בפני היועץ חומרי החקירה והממצאים שנאספו עד כה והיועץ ביקש לקדם במהירות האפשרית את גיבוש ההמלצות בעקבות כך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו