"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנה אני בא

שמונה מועמדים ממתינים לאישור ועדת הבחירות של פיפ"א בכדי להיכנס רשמית למירוץ על הנשיאות • פלאטיני בספק, אינפנטינו מהגרלות הצ'מפיונס מסתמן כג'וקר, סקסוול מקווה להיות האפריקני הראשון, ויש גם אנדרדוג: נאקהיד מטרינידד

,עודכן
כל המועמדים. דרוש: נשיא לא מושחת // צילום: אי.אף.פי // משמאל למעלה עם כיוון השעון: נאקיד, אינפנטינו, אל־חליפה, שמפיין, ביליטי, בן חוסיין, סוקסוול ופלאטיני

ביום שני השבוע תם הדדליין להגשת המועמדות לנשיאות פיפ"א לקראת הבחירות שייערכו ב־26 בפברואר 2016. שמונה מועמדים, חלקם מפתיעים מאוד, ממתינים לאישור ועדת הבחירות שתעבור על הקמפיינים ותבחן את יושרם. הנה האנשים שינסו לתפוס את מקומו של ספ בלאטר ולשקם את ההריסות שהותיר אחריו.

מישל פלאטיני (צרפת, 60, שחקן עבר ונשיא אופ"א)

ההשעיה ל־90 ימים, בעקבות החקירות בנוגע לתשלום לא חוקי בהיקף 1.3 מיליון פאונד שקיבל ב־2011, הפכה את הצרפתי מהמועמד המוביל למי שספק אם יזכה להתמודד בבחירות.

עד פברואר 2016, תאריך הבחירות, פלאטיני יקווה לנס גדול רק בכדי להיכנס לרשימה הסופית, אך ועדת האתיקה והתשאולים הרבים שעוד מחכים לו עשויים להפילו.

סיכויים - 10 אחוזים.

ג'יאני אינפנטינו (איטליה/שווייץ, 45, המזכיר הכללי של אופ"א)

האיש והכדורים בהגרלות שלב הבתים בליגת האלופות הוא הקלף החדש והמפתיע של אופ"א, שהגישה את מועמדותו בדקה ה־90. מאחוריו תמיכה כמעט מלאה באירופה. אינפנטינו, שהצטרף לארגון בשנת 2000 ושימש יד ימינו של פלאטיני בשנים האחרונות, הפך אחד המועמדים המובילים לזכייה. "הוא האיש המתאים להתגבר על המכשולים שמולם עומדת פיפ"א", נכתב בהודעה הרשמית של אופ"א.

סיכויים - 70 אחוזים.

טוקיו סקסוול (דרא"פ, 62, נשיא ועדת פיפ"א ליחסי ישראל־פלשתין)

אחד האנשים העשירים באפריקה ולשעבר חבר לתא המאסר של נלסון מנדלה באי רובן, סקסוול שואף להיות הנשיא האפריקני הראשון בכל 111 שנות הארגון. מעורבותו במלחמה נגד הגזענות עשויה לסייע לו לגייס את תמיכת מרבית המדינות האפריקניות, שמחזיקות ב־54 קולות. גם גרמניה ואנגליה ומדינות אירופיות נוספות שוקלות לתמוך במי שהיה אחד ממארגני הגביע העולמי ב־2010.

סיכויים - 70 אחוזים.

ג'רום שמפיין (צרפת, 57, לשעבר מזכ"ל פיפ"א)

היריב הגדול של פלאטיני, שגם ניסה להתמודד על התפקיד בבחירות הקודמות. אף שהציג תוכנית ברורה שבה שם דגש על שקיפות מלאה, על חלוקה הוגנת של כספים מזכויות שידור ועל קודים אתיים ברורים, צפוי שמפיין לזכות במעט קולות מאפריקה ואולי בכמה מדרום אמריקה.

סיכויים - 40 אחוזים.

שייח' סלמן בין איברהיםאל־חליפה (בחריין, 49, נשיא ההתאחדות האסיאתית)

אחד המועמדים המובילים. מואשם בפעולות אנטי־דמוקרטיות במולדתו, בין השאר, בהתעללות ובפגיעה בזכויות אדם. "ההאשמות הן שקר מוחלט", אמר אתמול בראיון ל־BBC האנגלי. כמו כן, הביע תמיכה בקיום הגביע העולמי ברוסיה ובקטאר והציע להגביל את תקופת הכהונה בראש הארגון לשלוש קדנציות ול־12 שנים בלבד. צפוי לזכות ברוב מתוך 46 הקולות של מדינות אסיה.

סיכויים - 70 אחוזים.

הנסיך עלי בן חוסיין (ירדן, 39, לשעבר בוועד המנהל של פיפ"א)

התמודד מול בלאטר בבחירות האחרונות ושרד בכבוד את הסיבוב הראשון. כמי שהוביל את המהלך שאיפשר לנשים לשחק כדורגל עם חיג'אב, הנסיך דורש שקיפות, שוויון כלכלי ולא חושש לומר את דעתו על בלאטר ועל השחיתות בארגון. גם הפעם הוא לא צפוי לזכות לתמיכה של אסיה, לכן סיכוייו קטנים.

סיכויים - 30 אחוזים.

דיוויד נאקהיד (טרינידד, 51, קפטן הנבחרת לשעבר)

המתמודד המפתיע ביותר והפחות מוכר. כנציג הקונקאקאף, ההתאחדות המוכתמת ביותר מאז התפוצצה פרשת השחיתות הגדולה, יהיה עליו לנקות את הבלאגן שהשאיר ג'ק וורנר ולהציג את עצמו בפני העולם. תמיכה של מדינות הקריביים (25 קולות) לא תספיק.

סיכויים - 10 אחוזים.

מוסא ביליטי (ליבריה, 48, נשיא ההתאחדות הליברית)

הגיש את מועמדותו ביום האחרון שקבעה פיפ"א. ביליטי, שנחשב לאדם חריף וחסר מחסומים אמר: "צריך לדאוג שכל מי שהיה שם ב־25-20 השנים האחרונות לא יהיה חלק מהשינוי הזה".

לצערו, ההתאחדות האפריקנית כבר הודיעה כי לא תתמוך בו והסתפקה באיחולי "בהצלחה". הוא יזדקק לזה.

סיכויים - 20 אחוזים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר