"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הונאה בגובה של 91 מיליון שקלים בעזרת חשבוניות פיקטיביות

רשות המסים חושפת: כך גנבו בני זוג של 91,569,210 שקלים מקופת המדינה באמצעות סחר בחשבוניות פיקטיביות

,עודכן
מטה להב 433, צילום: קוקו

רשות המסים חשפה אתמול איך בני הזוג, יעקב אברג'ל (41) ובת זוגו לירז אברג'ל (23) מאשקלון, גנבו 91,569,210 שקלים מקופת המדינה באמצעות סחר בחשבוניות פיקטיביות. בתום חקירה מאומצת ביחד עם להב 433 [יאל"כ – יחידה ארצית לעבירות כלכליות] הגישה אתמול רשות המסים לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום נגד בני הזוג שזכו לכינוי "זוג מהשמיים".

לפי כתב האישום, מרביתן של העבירות בוצעו על ידי בני הזוג הנאשמים בנסיבות מחמירות וזאת בהתחשב בסכומי המס העצומים שמתשלומם התחמקו הנאשמים ומקבלי החשבוניות. כתב האישום שהוגש נגד בני הזוג אברג'ל וכנגד ארבע חברות שבשליטתם הוא תוצר של חקירה שהתנהלה ע"י חקירות מכס ומע"מ תל-אביב בשיתוף עם להב 433.

כתב האישום מייחס לנאשמים סחר בחשבוניות מס, שאין מאחוריהן כל עסקאות אמת בסכומים ובהיקפים עצומים במגוון רחב של תחומים בשנים 2010 – 2013, תוך שבני הזוג פועלים באופן שיטתי, יחד עם אחרים, להתחמק מתשלום מע"מ ולסייע לאחרים להתחמק ממע"מ. כמפורט בכתב האישום, חלק מן העבירות בוצעו בחברות בהן שימשו בני הזוג כבעלים או כמנהלים פעילים, אולם חלק מהעבירות בוצעו בחברות, אליהן אין לבני הזוג כל זיקה משפטית.

בעצם הוצאת החשבוניות הפיקטיביות, הגדילו בני הזוג את מחזור העסקאות אותו היה עליהם לדווח לרשות המסים, במקביל, הם פעלו להפחתת המס בדיווחים לרשות. כאמור, פרקליטות המדינה טוענת כי התנהלות זו, גרמה לנזקים עצומים וגרעה מקופת המדינה סכומי מע"מ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר