"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המאבק בהסתה: נעצר ראש התנועה האיסלאמית ברהט

מנהיג הפלג הצפוני יוסוף אבו ג'מע חשוד בשידול לגרימת נזקים • רה"מ ביקש מהיועמ"ש תשתית ראייתית להוצאת התנועה מחוץ לחוק: "לא נסבול הסתה מבית"

,עודכן
הפגנה של התנועה האיסלאמית // צילום: מישל דוט קום // הפגנה של התנועה האיסלאמית

ראש הפלג הצפוני של התנועה ברהט, יוסוף אבו ג'מע, שוחרר למעצר בית בן חמישה ימים אחרי דיון להארכת מעצרו. אבו ג'מע נעצר בלילה שבין ראשון לשני בחשד לשידול להתקהלות בלתי חוקית ולשידול לגרימת נזקים. מעצרו הגיע לאחר שבסוך השבוע האחרון ארעו הפרות סדר ברהט, כשצעיריםשרפו צמיגים בוערים בכיכר העירייה, חיבלו במצלמות אבטחה וגרמו נזקים לרכוש ציבורי.

הגיבורים שלנו: האנשים והסיפורים שמאחורי האירועים - לחצו כאן

כחלק מהמאבק בתנועה, עליוהכריזראש הממשלה בנימין נתניהו ביום חמישי, ביקש אתמול רה"מ מהיועץ המשפטי לממשלה להוציא את התנועה מחוץ לחוק ודרש לגבש תשתית ראייתית שתאשר את המהלך.

הדברים עלו בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, שבה נכח פרקליט המדינה, שי ניצן. בדיון נאמר כי התנועה מובילה את ההסתה ואת ההתססה לאלימות בתוך המדינה. נתניהו אמר כי איננו מוכן שתהיה "הסתה מבית", כדבריו, והצהיר כי יפעל בכל הכלים נגד המסיתים. לפי גורמים מדיניים, נראה שניצן אינו מתנגד למהלך הוצאת התנועה האיסלאמית מחוץ לחוק, אך הנושא לא הוכרע ועל הגורמים המשפטיים למסור תשובה סופית.

"אפשר לראות שלשינוי המדיניות שהובלנו יש תוצאות בשטח," אמר נתניהו בדיון, "אנחנו בתוך גל טרור שמקורו בהסתה שקרית ושיטתית בנושא הר הבית, הסתה שבאה מצד חמאס, הרשות הפלשתינית והתנועה האיסלאמית בישראל".

גם נציג השב"כ אמר שהתנועה האיסלאמית וחמאס הם הגורמים המרכזיים מאחורי ההסתה, אך ציין כי אבו מאזן עצמו אינו מניע טרור ואף מנחה את מנגנוני הביטחון שלו למנוע אותו ככל האפשר. עם זאת, ציין הנציג כי בכירים ברשות הפלשתינית ובפת"ח שותפים למסע ההסתה ולהתססה שמלבים את האלימות. עוד נאמר כי מרבית המפגעים הם בודדים ולא שייכים לתשתיות טרור ממוסדות.

הממשלה אף אישרה את החוקים, שנועדו להילחם בטרור האבנים ובקבוקי התבערה, כמו למשל עונש מינימלי של 4 שנות מאסר על יידוי אבנים ובקבוקים, שלילת הזכות לקצבאות מהמדינה למורשעים, קנסות על קטינים ועל הוריהם, שלילת רישיון הנהיגה או הוצאתו למיידי אבנים, ועוד.

מליאת הכנסת תקדם את אישור הצעדים כבר היום, לאחר שנתניהו ביקש "חקיקת בזק" והוסיף: "אנחנו עושים זאת כהוראת שעה מתוך כוונה לבחון את מידת היישום, ובמקרה הצורך אף להחמיר את החוק".

בתוך כך, ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת תחל היום לדון בהצעת חוק המאבק בטרור. ההצעה מסדירה את ההכרזה על ארגוני טרור, הוצאת צווי הגבלה בשטחי מדינת ישראל והחמרת ענישה לראשי ולחברי ארגוני טרור. להצעה תצורף יוזמתו של שר התיירות יריב לוין לשלילת רישיון נהיגה ולאיסור הוצאת רישיון נהיגה למיידי אבנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר