במהלך גל הפיגועים האחרון בולט במיוחד חוסר האמון והחשדנות בין הצד הישראלי והפלשתיני, כשפיגועים רבים מתורגמים בצד הפלשתיני כירי בערבים תמימים שבסך הכל "טיילו" במקום.
כך למשל דיווחו כלי התקשורת הפלשתינים על פיגוע מכונית התופת הבוקר במחסום א-זעים: עדי ראיה צוטטו כי שריפה פרצה ברכב של המחבלת בעקבות תקלה טכנית, שנגרמה כתוצאה מקצר חשמלי במערכת החיווט של הרכב, וכי לא מדובר היה בפיגוע חבלני.
סוכנויות הידיעות הפלשתיניות ציטטו עדי ראיה שסיפרו כי המחבלת נסעה ברכב מיריחו לכיוון ירושלים, וסמוך למחסום שליד הכפר א-זעים פרצה שרפה בתוך הרכב. המחבלת, כך על פי הדיווח, נכנסה ללחץ והחלה לצרוח.
לדברי אותם עדי הראייה הנהגת הצליחה לעצור בצד הדרך, וניסתה להיחלץ מהרכב אולם כרית האוויר שנפתחה חסמה את דרכה. לטענתם בשלב זה נלחצה הנהגת עוד יותר, ולכן פתחה בזעקות אללה אכבר. בשל כך, השוטר שניגש אליה לרכב על מנת לברר במה מדובר, חשב כי היא מחבלת, מנע ממנה לצאת מהרכב ובכך גרם לכאורה לפציעתה הקשה מהפיצוץ שנגרם מהשריפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו