"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צפו: כתב הביך את דובר מחלקת המדינה האמריקנית

הדובר, מארק טונר, התבקש להסביר את ההבדלים בין ההפגזה באפגניסטן לפגיעה בביה"ס בעזה בצוק איתן, אותה כינה "מבישה"

,עודכן
טונר // טונר

ההפצצה האמריקנית של בית הספר במחוז קונדוז באפגניסטן ממשיכה להביך את הבית הלבן:אתמול (שני) המבוכה הגיעה גם לחדר התדרוכים במחלקת המדינה: מארק טונר, דובר במחלקה, התבקש להסביר את ההבדלים בין ההפגזה באפגניסטן לפגיעה בבית ספר של אונר"א בעזה בימי מבצע צוק איתן, שכונתה אז על ידי ארה"ב "מבישה".

הכל החל עת כתב סוכנות אי-פי, מאט לי, הזכיר לטונר הודעה שהוציאה בקיץ 2014 ג'ן פסאקי, מי שהייתה אז דוברת מחלקת המדינה, בתגובה לתקיפה ישראלית בסמוך לבית ספר של אונר"א ברפיח; "ארה"ב מזועזעת מההפצצה המבישה", הכתב אז בהודעה. "הקואורדינטות של בית הספר, כמו של כל מתקן של האו"ם, הועברו לידי צה"ל... החשד שמחבלים פועלים בסמוך אינה מצדיקה תקיפה ששמה בסיכון את חייהם של כל כך הרבה אזרחים חפים מפשע".

לי סיים לצטט, ותהה האם הממשל עדיין מחזיק בעמדה ולפיה החשד שמחבלים פועלים בסמוך למתקן כזה אינו מצדיק הפגזה. טונר, מצדו, ניסה להתחמק. הוא הסביר כי התקרית בקונדוז עודה נמצאת תחת חקירה וכי העובדות טרם התבררו. "אין אף ממשלה או מדינה שחוקרת אירועים כאלו בצורה כזו על מנת שהאחראים יישאו בתוצאות ומנסה לנקוט בכל צעד אפשרי כדי להימנע מפגיעה באזרחים", התעקש הדובר.

אך לי סירב לוותר; "אני מבין שזה עוד תחת חקירה... אבל ההודעה אז החלה בלהצהיר כי 'ארה"ב מזועזעת מההפצצה המבישה', וזה לפני שהייתה חקירה. אז האם אתה יכול לומר עכשיו, כשאתה יודע מה שידעת אז, שההפגזה הזאת היא מזעזעת ומבישה?".

אלא שטונר, כמובן, סירב לענות. "אני רק אבהיר שוב את התנחומים הכנים שלנו לקורבנות התקיפה ואדגיש כי אנו הולכים לחקור זאת ביסודיות. כפי שאמרתי, בשעה שהחקירות יסתיימו אנו ננקוט בצעדים – אם כדי להעמיד את האחראים לדין או לנקוט בפעולות שיימנעו מתאונות כאלו להתרחש בעתיד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר