"מאור הלך לפארק ולא חזר"

משפחתו של מאור אלמקייס בן ה־15, שנרצח בקטטה בין נערים בקריית גת, מתקשה לעכל • "בערב החג עוד היינו משפחה מלוכדת" • לפני כעשור איבדו אח נוסף שמת ממחלה • המשטרה עצרה שני קטינים החשודים בדקירה

הקורבן מאור אלמקייס // צילום באדיבות המשפחה // הקורבן מאור אלמקייס

רצח מזעזע במהלך קטטה בין בני נוער בקריית גת. מאור אלמקייס, בן 15 מקריית גת, נרצח בלילה שבין יום ראשון לשני בקטטה בין שתי חבורות בני נוער, שחלקם מוכרים למשטרה. אלמקייס נדקר בפלג גופו העליון, ולאחר הדקירות נמלטו כל הנערים מהמקום. צוות מד"א שהוזעק לזירה העניק לאלמקייס טיפול וביצע בו פעולות החייאה, אך הוא מת מפצעיו בדרך לביה"ח ברזילי באשקלון.

צילום: חטיבת דובר המשטרה

שעות ספורות לאחר הרצח נעצרו שני קטינים בני כ־16, המוכרים למשטרה, החשודים במעשה. דיון בהארכת מעצרם התקיים אמש. צעירים נוספים עוכבו לחקירה במשטרת קריית גת. מחקירה ראשונית עולה כי הרקע לקטטה ולרצח היה סכסוך קודם בין כמה נערים משתי החבורות. עוד עלה מהחקירה כי לאחר שנדקר נמלט אלמקייס מהזירה, אך בשל עומק פצעי הדקירה התמוטט ברחוב סמוך ונמצא על ידי אנשי מד"א כשהוא מתבוסס בדמו. ככל הנראה, העורק הראשי של אלמקייס נפגע מהדקירה והוא דימם עד שהתמוטט. מהחקירה עולה עוד כי חלק מבני הנוער היו שיכורים וכי ככל הנראה, במהלך הוויכוח והמכות, אחד מבני החבורה עזב את המקום וחזר עם סכין בידו. 

 

הקורבן מאור אלמקייס // צילום באדיבות המשפחה

לזירת האירוע, שהיתה מוכתמת בדמו של אלמקייס, הגיעו גם אנשי מעבדת הזיהוי הפלילי של משטרת מרחב לכיש ואספו בה ראיות וממצאים. מפקד המרחב, נצ"מ אלי כזרי, קיים הערכת מצב בזירת האירוע והורה על הקמת צח"מ (צוות חקירה מיוחד) במשטרת קריית גת, שעליו הטיל את המשך החקירה. גופתו של אלמקייס נשלחה למכון לרפואה משפטית באבו כביר, לצורך בירור נסיבות המוות.

 


זירת הרצח הלילה // צילום: חטיבת דובר המשטרה

"לא מבינים את הרצח"

במשפחת אלמקייס, שאיבדה לפני כעשור אח נוסף, שמת ממחלה קשה, התקשו לקבל את הבשורה המרה. "אסון נורא קרה לנו", סיפרה נטלי, אחותו של מאור, שהיה הצעיר מבין שמונה אחים. "אנחנו לא מצליחים לעכל את המכה שקיבלנו. בערב החג היינו כולנו משפחה מלוכדת וכמה שעות לאחר הארוחה החגיגית אירע הרצח. לפני הרצח מאור היה בבית, אמר שהוא הולך לפארק - ולא חזר יותר אני לא יודעת איך ההורים שלי יעכלו את גודל האסון, שלא לדבר על האחים. אני לא מבינה את הרצח המטומטם הזה". 

שלום, אח נוסף של מאור, הוסיף: "מאור היה ילד מוצלח, חכם ויפה תואר. כל העתיד היה לפניו ולא ברור לנו איך דבר כזה יכול לקרות. נער יוצא החוצה לפארק, וגם אם היה ויכוח בין נערים, בגלל דבר כזה שולפים סכין ורוצחים? עברנו טרגדיה גדולה בעבר, ולהורים ולנו, האחים, זאת תחושה איומה ונוראה לאבד אח נוסף בנסיבות כאלה, על אחת כמה וכמה שהיה רק בן 15, ולא ראה כלום בחייו". 

קרוב משפחה אחר של אלמקייס סיפר כי הוא נהג להסתובב עם קבוצת חברים ובליל הרצח יצא לבלות עם חבריו בפארק. "בפארק הזה מבלים הרבה בני נוער, ולפעמים הם גם שותים שם אלכוהול", אמר, "ידענו במשפחה על ויכוח שהיה ביניהם, שהתחיל לפני כמה שבועות והיה על שטויות, אנחנו אפילו לא יודעים על מה. במקרה, הנערים משתי החבורות נפגשו בפארק. חלק מהם הגיעו להורים אחרי הדקירה וסיפרו להם מה קרה. על פי מה שסיפרו, אחד זרק מילה לא במקום, השני ענה לו, השלישי דחף, הרביעי נתן אגרוף, ומהר מאוד נשלף הסכין ומאור נדקר וסיים את חייו. מסכנים ההורים, לאבד שני בנים בצורה כל כך לא טבעית ואכזרית".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר