יעלון: "הבהרנו לרוסים שלא נוותר על היכולת להגן על האינטרסים שלנו"

שר הביטחון סייר ביישובי עוטף עזה והוסיף: "חמאס מורתע ומתמודד עם גורמים שלעתים יורים כדי להתריס נגדו" • על המתיחות בירושלים: "פוליטיקאים ערביים מנסים לעשות הון פוליטי סביב הר הבית"

השר יעלון בביקורו בקיבוץ סעד // צילום: יהודה פרץ // השר יעלון בביקורו בקיבוץ סעד

שר הביטחון משה (בוגי) יעלון ערך הערב (שלישי) סיור ביישובי עוטף עזה וביקר בסוכת קיבוץ סעד שם התייחס להתפתחויות הביטחוניות האחרונות בכל הגזרות. "בגבול הצפון, בסוריה, לא שקט כבר ארבע שנים. אף על פי כן אנחנו מצליחים להרחיק את האיום הזה מעל תושבי רמת הגולן והצפון. אנחנו מנהלים מדיניות מאוד ברורה. אנחנו בעניין זה לא סובלניים לשום הפרת ריבונות כלפינו. יש התפתחויות אחרות גם בסוריה, כמו הנוכחות הרוסית והנוכחות האיראנית. זה בצפון סוריה, אבל הבהרנו לרוסים שאין לנו כוונה לוותר על היכולת שלנו להגן על האינטרסים שלנו. ואני מציע שלא יבחנו אותנו", אמר יעלון.

צילום: Newsenders

בהמשך התייחס למרחש ברצועת עזה ואמר: "יש לנו אינטרסים, וכשהם מאוימים, אנחנו פועלים ואנחנו נמשיך לפעול. עברנו שנה מאז מבצע 'צוק איתן', וחמאס מורתע, מתמודד עם אתגרים פנימיים, גם מול גורמי דאעש כאלה ואחרים, שלעתים יורים מהרצועה כדי להתריס כנגדו".

"בירושלים יש גורמים מתסיסים, כולל מקרב ערביי ישראל, התנועה האסלאמית בעיקר וחלק מהפוליטיקאים שלהם, שסביב הר הבית מנסים לעשות הון פוליטי. יש גם גורמים אחרים, כמו הרשות הפלשתינית, עם ההסתה שלה בהקשר להר הבית כמקום רגיש. אנחנו בהר הבית שומרים על סטטוס קוו כבר לאורך שנים. לצערי זה מנוצל על ידי גורמים קיצוניים", הוסיף השר יעלון.

הנשיא ריבלין: "העתיד של ישראל טמון בנגב"

במקביל, נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, המשיך במסורת שהחלה בשנה שעברה, וקיים את "סוכת הנשיא". השנה נדדה הסוכה לירוחם, שם התקבל על ידי ראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון, אירח את תושביה בסוכתו, איחל להם חג שמח ולחץ את ידיהם.

את ביקורו החל הנשיא בסוכת מרכז החדשנות של ירוחם, סקר תצוגה רובוטית ואת הדגמים החדשים הנבנים בה ואמר כי הוא "נרגש מאוד להתארח בסוכתכם - סוכה של חדשנות המדגימה מהי יכולת ומהי חברה שהתברכה ביוזמה". לאחר מכן פגש הנשיא בסוכה את המעצבים ב"חממת המעצבים" והם העניקו לו דוגמאות למוצרים "תוצרת ירוחם". הנשיא התרגש מהיוזמות. ״הבשורה היוצאת מירוחם גדולה ומעוררת השראה, העתיד של ישראל טמון כאן בנגב, והפריחה של ירוחם היא ברכה גדולה לארץ כולה״.

ביקור הנשיא בירוחם // צילום: רועי ברקוביץ׳

 

משם המשיך הנשיא למפגש עם צעירים, תלמידי המכינה הקדם צבאית, סטודנטים מעמותת "איילים", חניכי מדרשת באר, צעירים מירוחם, ותלמידי ישיבת ההסדר ישיבה תיכונית. בסיום הביקור קיבל הנשיא את פני מאות מתושבי העיר בסוכת הנשיא הנודדת.

הסוכה הנודדת מתקיימת בנוסף לסוכה שתפתח מחר (רביעי) במשכן הנשיא בירושלים, בה יארחו הנשיא ורעייתו נחמה את כל בית ישראל בסימן "הקשבה, שותפות ותקווה ישראלית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר