"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משבר פולקסווגן: מינתה מנכ"ל חדש

מנכ"ל פורשה לשעבר קיבל את האתגר: "נחדש את אמון הציבור" • שווייץ שוקלת לעצור את שיווק רכבי הדיזל של החברה • ובישראל - עדיין ממתינים לתשובות

,עודכן
מתיאס מולר \ צילום: GettyImages // מתיאס מולר

החל מסוף השבוע הזה יש מנכ"ל חדש לקונצרן הרכב הגרמני פולקסווגן: מתיאס מולר (62), לשעבר מנכ"ל אחת החברות הבנות בקבוצה, פורשה, מונה על ידי דירקטוריון פולקסווגן למשימה.

רויטרס

מולר החל את דרכו בחברת אאודי, גם היא מאותה קבוצה, עוד בשנות השבעים. הוא שימש גם מנהל פס הייצור של רכבי למבורגיני, ובשנים האחרונות מנהל את פורשה.

בתפקידו החדש צפויה לו מלאכה לא פשוטה: "מטרתי היא לרכוש בחזרה את אמון הציבור בפולקסווגן", אמר לכלי התקשורת. זאת אחרי שבימים האחרונים מצאה את עצמה החברה בלב פרשה שבה פעלה, לכאורה, במכוון כדי להסתיר פליטות מזהמים ברכבי הדיזל שלה בארה"ב וככל הנראה גם באירופה ובמקומות נוספים. על פי הדיווחים, החברה התקינה תוכנה מיוחדת במנועי הדיזל שהקטינה את הפליטות, בעת שרכביה עברו בדיקות רשמיות.

לפי שעה לא ידוע מהו, אם בכלל, היקף ההשפעה של הפרשה על הרכבים בארץ. ככל הידוע, בשלב הזה מדובר במנועי דיזל בלבד של יצרנית הרכב. מדובר בדור מנועי ה־TDI שהיה תקף ל־11 מיליון רכבים בעולם. היבואנית בישראל, חברת צ'מפיון מוטורס, ממתינה ככל הידוע לתשובה בנושא מחברת פולקסווגן. "יש לציין כי בהתאם לפרסומי היצרן, אין כל השפעה על התנהגות הכביש של רכבי הדיזל הרלוונטיים. צ'מפיון מוטורס נמצאת בקשר שוטף עם היצרן ומשרד התחבורה ותעדכן במידע רלוונטי שיהא בידה", נמסר מהחברה.

מנגד, לפי חלק מהדיווחים בחו"ל, עולה חשש כי גם מנועי בנזין מעורבים בפרשה, ואז התמונה עלולה להשתנות, גם בארץ.

89 תביעות ייצוגיות

הפרשה, הממשיכה להסתעף, הובילה את שווייץ לשקול לבטל את שיווק רכבי הדיזל של פולקסווגן בשטחה. ה"וול־סטריט ג'ורנל" דיווח בסוף השבוע כי רשות הכבישים הפדרלית של שווייץ בוחנת את המהלך וכי הוא יכלול את הרכבים עם מנועי הדיזל של כל מותגי הרכב בקבוצה, לרבות אאודי, סקודה, סיאט ואחרים.

רשת CNN דיווחה כי עורכי הדין בארה"ב עומדים בתור כדי להגיש תביעות נגד היצרנית. לא פחות מ־89 תביעות ייצוגיות פדרליות כבר הוגשו נגד פולקסווגן. לפי הערכות מקדמיות בארה"ב, היא עתידה לשלם קנס של כ־18 מיליארד דולרים, וזה עוד לפני התביעות הרבות, הן בארה"ב והן באירופה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר