"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרשת פולקסווגן: חשד כי התרמית בוצעה גם באירופה

הונאת ענקית הרכב ממשיכה להכות גלים • דיווחים כי נתוני פליטת המזהמים זויפו גם בגרמניה ובחברה הבת הספרדית סיאט • המועמד להחליף את המנכ"ל המתפטר - מתיאס מולר, מנכ"ל החברה הבת פורשה • גם ב.מ.וו חשודה בזיוף

,עודכן
מפעל פולקסווגן בגרמניה // צילום: רויטרס // מפעל פולקסווגן בגרמניה

פרשת הונאת הענק של פולקסווגן ממשיכה לעורר הדים. אתמול הודיע שר התחבורה הגרמני, אלכסנדר דוברינט, כי קיים חשד שפולקסווגן ביצעה את התרמית המדוברת גם באירופה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לדבריו, "יש בידינו מידע, שלפיו רכבים במנועי 1.6 ו־2 ליטר היו חלק מהתרמית". פולקסווגן, שהוגדרה מוקדם יותר השנה כיצרנית הרכב הגדולה בעולם, היא קבוצה ענקית הכוללת כמה מותגים מוכרים בעולם הרכב כגון סקודה, סיאט, פורשה, אאודי ועוד. אתמול התברר כי היחידה הספרדית של החברה, סיאט, חשודה גם היא בפרשה. בתקשורת העולמית דווח כי סיאט הודיעה שגם בחלק מכלי הרכב שלה, המונעים במנועי דיזל, נעשה לכאורה שימוש בתוכנה שעוקפת את בדיקות הרגולציה. משרד התעשייה הספרדי הודיע על פתיחת בדיקה בנושא.

מנכ"ל פורשה מתיאס מולר // צילום: אי.אף.פי

בתוך כך, לאחר שמנכ"ל החברה מרטין וינטרקורן התפטר שלשום, התגברו אתמול ההערכות כי מי שצפוי להחליפו הוא מנכ"ל פורשה מתיאס מולר. פורשה היא אחת מחברות הבת של קבוצת פולקסווגן, וההערכה היא כי מולר צפוי לקבל את המינוי באופן רשמי עם התכנסות דירקטוריון פולקסווגן לדון בכך היום.

מפעל פולקסווגן בגרמניה // צילום: אי.פי

נוסף על כך, ייתכן שהפרשה תתרחב ליצרניות רכב נוספות. מניות יצרנית הרכב הגרמנית ב.מ.וו נסחרו אתמול בירידות שערים, לאחר שהעיתון הגרמני "בילד" פירסם כי מנועי הדיזל של החברה כשלו בבדיקות הסטנדרטיות באירופה. השפעת הפרסום היתה ככל הנראה שלילית, גם אם לא דרמטית. המניות של ב.מ.וו חתמו אתמול את המסחר בבורסת פרנקפורט בירידות של 5.3%, אך בכל מקרה, בניגוד לפולקסווגן, בב.מ.וו הכחישו כי השתמשו בתוכנה ששיבשה את קריאת הנתונים ואמרו בתגובה לכלי התקשורת כי "אין הבדל בפליטת המזהמים בכלי רכב שנמצאים בבדיקה או נוסעים בכביש".

כזכור, בפרשה שהתפוצצה בשבוע החולף הודתה חברת פולקסווגן בשימוש בתוכנה מתוחכמת במנועי הדיזל של חלק מרכביה בארה"ב, ששינתה את נתוני פליטת המזהמים בשלבי בדיקה פורמלית, כך שיעמדו ברף שנקבע על ידי הרגולטורים. לפי הערכות פולקסווגן, בפרשה כלולים כ־11 מיליון כלי רכב. על פי הערכות ראשוניות שונות, החברה עלולה להיקנס בכ־18 מיליארד דולרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר