"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"המורים לוקים בחסר בתחום של ידע כללי"

ועדת החינוך בכנסת דנה בסקר שפורסם ב"ישראל היום" אודות בורות בקרב מורי ישראל

,עודכן
"שישבת", 4.9.15 // "שישבת", 4.9.15

ועדת החינוך של הכנסת, דנה היום בסקר שנערך מטעם "ישראל היום" על חוסר ידע של מורים במושגי יסוד של היסטוריה ישראלית כתאריך רצח רבין , "הקו הירוק", מילות ההמנון הלאומי "התקווה" ועוד. יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב מרגי הדגיש כי "כולנו חשים שיש צורך בשינוי במערכת החינוך, מערכת גדולה, כבדה וטובה עם מורים מסורים, אך יש לבדוק את מסלולי הכשרת המורים. משהו קרה בשנים האחרונות, כאשר אני זוכר מימי כתלמיד - שמה שהשתמר אצלי בידע ובניסיון הוא העבודות-העצמיות שאני וחברי לעשות". מרגי הודה ל"ישראל היום" על עריכת הסקר, וציין כי "משימות החינוך היום קשות מבעבר. יש הערכה רבה למורים אך יש לחפש דרכים לשיפור הידע, ולהתאים את מסלולי הכשרת המורים לצרכי החברה הישראלית".

צילום: יוני ריקנר, ערוץ הכנסת

"המורים לוקים בחסר בתחום הזה של ידע כללי", כך אמר ראובן הררי, מנכ"ל הגל החדש שערך את הסקר עבור "ישראל היום". לדבריו, הסקר נערך בקרב מדגם מייצג של 500 מורים. "חשוב להדגיש שכל הנושאים שנבדקו מבחינה היסטורית התרחשו ב-65 השנים האחרונות. לא דיברנו על היסטוריה קדומה או נושאים איזוטריים", הדגיש הררי.

לעומתו, מזכ"ל הסתדרות המורים, יוסי וסרמן, כלל לא מבין מדוע נערך הסקר. "אני לא מצליח להבין מה המטרה של עיתון שביקש סקר שכזה", אמר וסרמן, "בשנים האחרונות עשינו מאמץ עליון על מנת לשפר את מצבם של המורים. לבוא ולהשחיר את כלל מורי ישראל? יש לשמור על כבודם, לעודד אותם, לשפר את הידע שלהם -- אבל אין שום צורך להטיל בהם רפש".

ח"כ יוסי יונה (המחנה הציוני) הוסיף כי "מניסיוני בהוראה, חוסר-הידע הכללי אינו ייחודי דווקא למורים אלא לכלל הציבור. יש לחשוב מחדש על סגנון והיקף הלימודים באוניברסיטה, כאשר ההתמחות בתחום מסוים, אינה מחייבת הכרת לימודים כללים ורב-תחומיים. המערכת תובעת התמחות ואיננה דורשת הכרת תרבות כללית – ואז מתגוללים על אי-הידיעה". חברו לסיעה, איציק שמולי ציין כי "התוצאות היו דומות גם אם היו בודקים סקטורים אחרים, כולל את חברי הכנסת. המצב הלוחץ בארץ, בגלל יוקר המחיה והמצב הביטחוני, איננו מאפשר זמן ונחת לקרוא ספר ולהרחיב אופקים. בנוסף, המערכת האקדמית פועלת בכיוון ההכשרה ופחות בכיוון הידע, ומעמד המורה נמוך בגלל השכר הנמוך". מסעוד גנאים (הרשימה המשותפת) אמר כי הסקר דווקא חשוב בביסוס מעמדו של המורה, אך קרא לשינוי מטרת מערכת החינוך מהשגת-עבודה - ליצירת אדם מוכן לחיים. ענת ברקו (הליכוד) הוסיפה כי "חייבים לחנך לסקרנות, להתבטאות לשונית וכתיבה, אך אין לוותר על ממדים וציונים – כדי לשמור על הרמה".

תהליכי מיון איכותיים ללומדי הוראה

אייל רם, נציג משרד החינוך הלין על "המגמה לחבוט במורים ולהציגם בכישלונם. נכניס בקרוב תהליכי מיון איכותיים ללומדי הוראה, שיבדקו את איכות המורים לעתיד. בנוסף נעודד הסבת אקדמאים להוראה, ורכישת תואר שני ע"י המורים". לדבריו כבר כיום 64% מהמורים הם בעלי תואר כזה. התלמיד אליאב בטיטו העריך, מנגד כי "חוסר הידע מלמד כי הפרטים הללו כנראה לא חשובים לחברה הישראלית, כי את תוצאות משחק הכדורגל ישראל-צ'לסי כנראה שכן היו מכירים".

בסקר נחשף, בין השאר, כי שליש מהמורים אינם יודעים את מילות ההמנון הלאומי, 76% אינם יודעים מתי נרצח יצחק רבין ו־87% אינם יודעים למנות את כל מלחמות ישראל.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בדיון נכחו, בין השאר, נציגי משרדי החינוך והכלכלה, מרכז השלטון המקומי, מל"ג, מכללות להוראה, חוגים לחינוך באוניברסיטאות ובמכללות, איגוד מנהלי מחלקות חינוך, ארגוני מורים ומועצת התלמידים והנוער הארצית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר