"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בת 15 רצחה את אמה בהשראת דאעש

זוועה בדנמרק: נערה נידונה לתשע שנות מאסר לאחר שהושפעה מבן זוגה המוסלמי, עמו תכננה לברוח לסוריה

,עודכן
בת 15 מדנמרק רצחה את אמה בהשפעת סרטוני דאעש // צילום: אינסטגרם // בת 15 מדנמרק רצחה את אמה בהשפעת סרטוני דאעש

השראה חולנית תוצרת דאעש: ליסה בורך, נערה דנית בת 15, רצחה את אמה בסכין מטבח בעקבות צפייה בסרטוני כריתת הראשים של ארגון הטרור הברברי המדינה האיסלאמית.

ניתן לראות כיתוב בערבית על ידיה של ליסה בורך, שרצחה את אמה בהשפעת סרטוני דאע"ש // צילום: אינסטגרם

על פי הדיילי מייל הבריטי, הנערה נידונה לתשע שנות מאסר לאחר שהורשעה ברצח אמה בהשפעת סרטוני תעמולה של דאעש בהשפעת בן זוגה, בכטיאר מוחמד עבדאללה.

בת ה-15, רצחה את אמה יחד עם עבדאללה בן ה-29, אותו פגשה במחנה פליטים על יד ביתה. נודע כי היאנהגה לצפות בסרטונים המחליאים דרך יוטיוב.

ליסה בורך, רק בת 15 ורצחה את אמה // צילום: אינסטגרם

על פי גזר הדין, לאחר המעשה המתועב, בורך צילצלה למשטרה והודיעה: "שמעתי את אמא שלי צורחת, הסתכלתי מבעד לחלון וראיתי אדם לבן בורח. בבקשה בואו, יש פה דם בכל מקום". המראה שנגלה לשוטרים בזירה היה הזוי לא פחות: בורך ישבה בסלון, שיחקה במכשיר האייפון שלה וצפתה בסרטונים ביוטיוב. היא אף לא הגיבה כשנשאלה היכן אמה. לבסוף, אמה נמצאה בקומה העליונה, כשהיא שוכבת במיטתה, מגואלת בדם. עד מהרה הפכה בורך לחשודה העיקרית ברצח, בעוד אחותה התאומה העידה שנאלצה לעזוב את הבית בעקבות הוויכוחים הרבים בין בורך לאמה סביב הזיקה לדאעש.

תמונה שהועלתה לחשבון האינסטגרם של ליסה ברוך ולוותה בכיתוב: "מתי יעשה הצדק?" // צילום: אינסטגרם

במהלך המשפט התגלה גם כי בורך ובן זוגה תיכננו לנסוע לסוריה ולחבור לדאעש במלחמה. עבדאללה נידון ל-13 שנות מאסר - וגורש מדנמרק לצמיתות.

בכטיאר מוחמד עבדאללה בן ה-29, איסלאמיסט קיצוני, רצח יחד עם הנערה את אמה // צילום: אינסטגרם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר