"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עימותים בין שוטרים לבין מהגרים בדרכם מערבה

רכבת שיצאה מקלטי עצרה בבישקה הסמוכה לבודפשט, שם הורדו ממנה המהגרים בכוח • מפקד משטרת אוסטריה הודיע כי אנשיו לא יבדקו את המהגרים העוברים בשטחם ויתנו להם להמשיך הלאה במסעם • ראש ממשלת הונגריה מזהיר: הפליטים מאיימים על היסודות הנוצרים של היבשת

,עודכן

משבר המהגרים באירופה.רכבת מלאה במהגרים עזבה את תחנת הרכבת קלטי בדרכה לעיר סופרון הסמוכה לגבול עם אוסטריה. עם זה, למהגרים ציפתה אכזבה כמה קילומטרים מזרחית לבודפשט, בעיר בישקה, שם עצרה הרכבת ואנשי משטרה החלו להוריד אותם ממנה. כמה מהגרים נעצרו לאחר שנשכבו על מסילת הרכבת במחאה על הורדתם מהרכבת והניסיונות להעבירם למחנות פליטים. כמה מהם עלו חזרה לרכבת תוך שימוש בכוח.

לפני שיצאה מבודפשט, המתינו המהגרים ברכבת כבר לפני כמה שעות, לאחר שהשוטרים במקום הפסיקו לחסום את המבקשים להיכנס לתחנת הרכבת. רבים שנכנסו לתחנה ניסו להיכנס לרכבת, בין אם דרך דלתות הרכבת או החלונות. עד כה, למרות שהרכבת היתה מלאה, עד עכשיו לא חודשה תנועת הרכבות.

באוסטריה נראה שלא חוששים מזרם המהגרים ומתכננים פשוט לתת להם להמשיך בדרכם לגרמניה. מפקד המשטרה בווינה אמר כי המשטרה המקומית לא תבדוק כל אזרח זר שיגיע לשטחה ותאפשר להם להמשיך במסעם. "אנחנו לא מסגלים לבדוק את כל העוברים דרכנו, לוודא את זהותם ואולי אף לעצור אותם – אנחנו פשוט לא מסוגלים לעשות את זה, ואין לנו שום כוונה לעשות זאת", אמר מפקד המשטרה ג'רהרד פורצל.

ירדו מהפסים. שני מהגרים ותינוק, שבעה שוטרים ושבעה אנשי תקשורת // צילום: רויטרס

מנגד, האירופים חוששים בשל שצף המהגרים ההולך וגואה.ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, מזהיר מפני המוני הפליטים והמהגרים השוטפים את אירופה. לדבריו, זרם הפליטים מאיים לערער את היסודות הנוצרים של היבשת. הוא הוסיף כי על הממשלות לשלות בגבולותיהן בטרם יחליטו כמה מבקשי מקלט הן יכולות לקבל.

"האזרחים רוצים שנשלוט במצב ונגן על הגבולות. רק לאחר שנגן על הגבולות שלנו נוכל לשאול שאלות הנוגעות לכמות הפליטים שאנו יכולים לקלוט", אמר אורבן. הרשויות בבולגריה עצרו 125 זרים שנכנסו למדינה בדרכים לא חוקיות.

לא לצלם ילדים

עד כה המשיכה הונגריה למנוע את מעבר המהגרים והפליטים המנסים להיכנס לגרמניה באמצעות רכבות. ערוצי תקשורת מקומיים דיווחו על דרישה ממשלתית למנוע צילום ילדים, כדי למנוע את הסימפתיה כלפיהם. מהגרים רבים הפגינו מחוץ לתחנת הרכבת קלטי בבודפשט, שהשוטרים מנעו את כניסתם לשטחה, מחשש שהדבר יביא לתנועת מהגרים בלתי נשלטת לכל מדינות אירופה.

משתלטים על הפליטים // צילום: אי.פי

בתוך כך, הולכים וגוברים הקולות הקוראים לשנות את חוקי ההגירה ובקשות המקלט. חבר במפלגת השלטון בפרלמנט ההונגרי, גרגלי גוליאס, אמר כי ארצו יכולה להעביר כבר השבוע חוקים שייתכן ויפסיקו לחלוטין את זרם הפליטים הנכנסים בגבולותיה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

צ'כיה הודיעה כי תפסיק לעצור או לעכב פליטים סורים שהגישו בקשות למקלט בהונגריה אך יצאו לעבר גרמניה. זה מהווה ביטוי נוסףלקריסת מנגנוני ההגירה, שלשום בלילה, ניסיון הסתננות של מאות מהגרים לבריטניה דרך ציר רכבת היורוסטאר, המחבר את לונדון ופאריס, גרם לעצירת תנועת הרכבות המהירות המחברות את הבירות, ובעקבות זאת מאות נוסעים נתקעו בתוך הרכבות או בהמתנה בתחנות הרכבת.

מתיחות פוליטית

המשבר גורם גם למתיחויות פוליטיות בין המדינות המובילות באיחוד. איטליה, צרפת וגרמניה פירסמו מסמך עמדה משותף הקורא לחלוקה הוגנת של מהגרים ברחבי אירופה, ולבחינה מחודשת של חוקי קליטת מבקשי המקלט.

כמו כן, על פי פרסומים בתקשורת הבריטית, יועציה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל העבירו מסרים לראש הממשלה הבריטי דיוויד קמרון, כי אם ממשלתו לא תתרום למאמץ האירופי להתמודד עם גלי המהגרים על ידי קליטת פליטים, גרמניה תערים קשיים ולא תסייע לבריטניה במו"מ שלה מול האיחוד באשר למעמדה.

ראש ממשלת בריטניה קמרון, שהתחייב בעבר לקיים משאל עם בנוגע למעמדה של הממלכה המאוחדת באיחוד האירופי, הדגיש כי ממשלתו אינה ששה לקלוט פליטים נוספים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר