הסרטון שבו נראה חייל צה"ל עוצר את הקטין הפלשתיני מוחמד תמימי בן ה־12 במהלך מהומות בכפר נבי סאלח ומותקף בידי בני משפחתו - האב באסם, האם נרימן והבת עהאד (11), ממשיך לעורר סערה. אתמול התברר כי אחד מתוקפי החייל, המתועד בסרטון, הוא הרצל שוברט, מורה בבית ספר תיכון מרשת אורט ברמת גן ופעיל שמאל.
צילום: רויטרס
ראש עיריית רמת גן ישראל זינגר שוחח עם מנכ"ל רשת אורט ודרש לקיים באופן מיידי בירור עם המורה, בטרם החזרה ללימודים מחר. "אם הנתונים שהוצגו בתקשורת נכונים, אין לאדם שפגע בחיילי צה"ל שום מקום בחינוך ילדי העיר", אמר ראש העיר.
לאחר פרסום הסרטון הגיעו להנהלת בית הספר כמה תלונות של הורי תלמידים, שזיהו את שוברט במקום. גם סגן ראש עיריית רמת גן, אביהוא בן משה, החבר במפלגת הבית היהודי, התרעם על נוכחתו של שוברט באירוע, דרש לפטרו וכתב בעמוד הפייסבוק שלו כי "מי שיפגע בחיילי צה"ל אינו ראוי להיות מורה במערכת החינוך שלנו".
מרשת אורט נמסר כי "אכן התקבלה תלונה על פעילותו של המורה. מדובר באירוע שהתקיים מחוץ לשעות העבודה וללא כל קשר לפעילות בית הספר. הנושא נמצא כעת בבירור, תוך כדי קבלת הנחיות ממשרד החינוך".
בתוך כך, ארנון, אביו של החייל שהותקף, התראיין אתמול בגלי צה"ל ואמר כי "אנחנו גאים מאוד באיפוק שהפגין בני. הפרובוקציה הזו, שאליה נחשפים חיילי צה"ל לעיתים קרובות, היא לא נעימה. הרי הצלמים לא היו שם סתם. אני סומך על הבן שלי, גם כאדם וגם כחייל, ומשוכנע שלמרות האירוע הוא יידע להתמודד בצורה נאותה".
מדובר צה"ל נמסר לאחר התקרית כי "הנער המצולם הופלל על ידי כוח תצפית כזורק אבנים, ולפיכך הוחלט לעצור אותו. בעת ביצוע המעצר התפתחה פרובוקציה אלימה של מספר פלשתינים, ובהם נשים וילדים. לנוכח החיכוך האלים החליט מפקד הגיזרה לחדול מביצוע המעצר".
בהכנת הידיעה השתתפו יהודה שלזינגר, לילך שובל ויעל ברנובסקי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו