"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כדוריד: אם זוכים באליפות, לא משחקים באירופה

הפועל ראשל"צ, דאבליסטית המדינה, פתחה את העונה במטרה לשמר את הקיים • הסיבה לאי ההשתתפות בליגת האלופות: היעדר תמיכה כלכלית מהוועד האולימפי

,עודכן
צילום: גבי אלאלוף // שחקני ראשל"צ, היום במסיבת העיתונאים

הפועל ראשל"צ, אלופת ומחזיקת גביע המדינה בכדוריד, פתחה היום (ג') את העונה באופן רשמי במסיבת עיתונאים. האדומים, שזכו בדאבל בעונה שעברה אחרי ניצחון בפלייאוף על מכבי ראשל"צ, יפתחו את עונת המשחקים 2015/16 בדרבי נוסף, אבל לפני כן ייצאו למחנה אימונים בסרביה.

עם זאת, למרות שהיא אוחזת בשני התארים החשובים בכדוריד הישראלי, ראשל"צ לא תשחק העונה בליגת האלופות באירופה או בכל מפעל אירופי אחר. הסיבה, על פי היו"ר דודי פלח, היא היעדר תקציב למפעל החשוב וסירוב האיגוד האירופי (EHF) לאפשר לקבוצתו להשתתף בשני המפעלים המשניים - גביע EHF וגביע האתגר.

"כדי לשחק בליגת האלופות בארץ, נצטרך לעבור להיכל הדרייב אין בת"א מפני שרק הוא מאושר על ידי האיגוד האירופי", אמר פלח, שקבוצתו משחקת בליגה הסדירה באולם "רוזנשטיין" בשכונת אשלים בראשל"צ, שמכיל כ-350 מקומות בלבד, וגם זה בדוחק.

"מעבר לדרייב אין", הסביר, "דורש לוגיסטיקה עצומה של כ-70-80 אלף שקלים למשחק, ולזה אין לנו תקציב. אם הכדוריד היה מעניין גופים מסוימים, ביניהם הוועד האולימפי, הם היו עוזרים לנו עם הנושא הזה מעבר למענק של 10,000 שקלים, אבל אני לא אקח סיכון כדי להשתתף באירופה. כל עוד נזכה באליפות ולא תהיה עזרה כלכלית, אנחנו לא נשחק באירופה", סיכם היו"ר.

אז אירופה לא תהיה גם השנה בצד האדום של עיר היין (מכבי ראשל"צ תשתתף בגביע EHF), אבל סטנדרדים אירופיים יהיו. הקבוצה נפרדה בתום העונה שעברה מסער פרנקל (עבר לאמן את הפועל ת"א בליגה הלאומית), ובמקומו הגיע דאמיר סטוינוביץ' הסרבי, שיהיה אחראי גם על מחלקת הנוער. המטרה, על פי המאמן החדש, היא לשמר את הקיים, כלומר לזכות שוב בדאבל.

"זה כבוד גדול עבורי לאמן במועדון כמו הפועל ראשל"צ", אמר סטוינוביץ', "יש לנו שחקנים טובים בכל העמדות, כולל כמה עם ניסיון רב והמטרה שלי היא לזכות בדאבל ולחזק את הקבוצה. אירופה? ברור שהייתי רוצה לשחק גם במפעל אירופי, אבל זה לא תלוי בי".

סטנויביץ', קריבוקאפיץ' ומימון, שיחגוג בעוד מספר חודשים יומולדת 41

מי שיהיה עוזרו של סטוינוביץ' הוא אבישי סמולר, שלא חזר לשחק מאז הפציעה הקשה ברגלו לפני שתי עונות בסדרת הגמר מול מכבי ת"א. סמולר שב להתאמן עוד בעונה שעברה, אולם טרם דרך על הפרקט במשחק רשמי. הוא אמור לעשות זאת במחנה האימונים של הקבוצה בסרביה, ואז לקבל החלטה האם הוא חוזר לשחק או פורש ממשחק פעיל.

"אחרי מחנה האימונים אדע טוב יותר אם אני מתאים לרמת המשחק, בינתיים אני עוזרו של דאמיר וזו חוויה שונה לחלוטין. הוא מביא עימו פילוסופית משחק אחרת, ובתור שחקן כדוריד תמיד טוב ללמוד דברים חדשים", סיפור הקיצוני.

קפטן הקבוצה, עידן מימון, ממשיך כשחקן פעיל עונה נוספת, כארבע חודשים לפני שימלאו לו 41. המקשר השמאלי, שהוא אחד משבעה שחקנים שמאליים בקבוצה, סיפר מה מחזיק אותו במשחק בגיל שבו רוב השחקנים כבר עם רגל על רגל: "אני עדיין מתרגש לפני פתיחת העונה ולפני כל משחק וזה מה שמחזיק אותי כשחקן. ברגע שזה לא יהיה, אפרוש".

על המאמן החדש, שהחליף את חברו הטוב סער פרנקל, אמר מימון: "יש לו גישה שונה ודרך אחרת לגמרי, אבל בתור שחקנים אנחנו מקבלים את זה בברכה. כדי לשמור על התארים שלנו נצטרך לעבוד מאוד קשה, כי הליגה, כפי שראינו בשנה שעברה, התחזקה מאוד. יש לפחות ארבע קבוצות שרואות עצמן מתמודדות על תארים".

שחקן החיזוק המשמעותי של הקבוצה הוא מילוראד קריבוקאפיץ' הסרבי-הונגרי, ששיחק בעונה שעברה במכבי ראשל"צ והיה השחקן המצטיין בליגה. הוא, כמו מריאן פיליפ (שעזב את הצהובים לאדומים בעונה שעברה), חצה את הכביש ליריבה העירונית, אולם במכבי ראשל"צ לא מתכוונים לוותר. המועדון הגיש בוררות לגבי מעברו של קריבוקאפיץ', משום שלטענתם הוא חתם על סעיף בחוזה שאומר שהוא לא יכול לשחק בשום מועדון אחר בארץ, גם אם הוא לא ממשיך בצהוב. הבוררות נקבעה ל-6 בספטמבר, אולם ייתכן שתוקדם.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר