חקלאי ישראל יצאו הבוקר להפגנות במספר צמתים ברחבי הארץ, במאבק נגד חוק ההסדרים, זאת בעקבות כוונת משרד האוצר לבצע שינויים מרחיקי לכת, בענפי הפטם, הצאן, הדגים, הצמחים והעובדים הזרים. לטענת החקלאים, המשמעות של השינויים הללו הם שמאות משפחות ואלפי חקלאים, בעיקר מהפריפריה ומגבול הצפון, יסגרו את משקיהם החקלאיים ואת מפעל חייהם, וימצאו עצמם מובטלים וללא כל פרנסה.
אחרי חצות: כוחות הביטחון הרסו בית בשכונת היובל בעלי
ההפגנות מתקיימות בו זמנית בצומת הכניסה לעיר יקנעם עילית, צומת גילת, צומת קסטינה וצומת הערבה. לצומת יקנעם הגיעו כ-200 חקלאים שהניפו שלטים, פיזרו קש על הכביש, שפכו חלב, חסמו את התנועה וגרמו לפקקי תנועה. מהמשטרה נמסר כי הכביש פתוח לתנועה לכל הכיוונים ובמקום כוחות משטרה. עם זאת, ישנם עומסים לבאים מכיוון כביש 722 וכביש 70 מכיוון צפון לכיוון דרום.
בהתאחדות חקלאי ישראל ציינו שפתיחה לייבוא, משמעה שוק פרוע בענף, שכן כיום המחיר מפוקח ופתיחת הייבוא תביא לכך שלא יהיה ניתן לשלוט על המחירים. עוד מדגישים החקלאים כי ברגע שיהיה חרם על מדינת ישראל, סנקציות בינלאומיות או לחלופין שפעת עופות או מחלה כזאת או אחרת, תהיה בעיית ייבוא במדינה ואז יהיה מחסור חמור ולא יהיה שוק מקומי להסתמך עליו.

חלב על הכביש. החקלאים בהפגנה הבוקר בצומת הכניסה ליקנעם // צילום: מישל דוט קום
מאיר צור, מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, אמר היום: "הגענו לצו השעה. שר האוצר נכנע לפקידי האוצר ושם לו למטרה לחסל ענפים חקלאיים שלמים. החקלאות היא לא עוד סעיף תקציבי. החקלאות היא ערך שחשוב למדינה. אני אומר עד כאן! כחלון אל תחסל את פרנסתם של אלפי חקלאים השומרים על גבולות המדינה ושזו פרנסתן היחידה, אל תהיה גיבור על החקלאים", אמר צור וסיכם, "אנחנו בעד רפורמה בחקלאות אבל לא רפורמה במסגרת חוק ההסדרים, אלא במסגרת הסכם ארוך טווח ל- 15-20 שנה אשר יסדיר את כלל נושאי החקלאות".
ניר מאיר, מזכ"ל התנועה הקיבוצית אמר כי "זה זמן מה שהנהגת התנועות והארגונים החקלאיים עמלים מול משרד האוצר על הסרת הגזרות הצפויות בתחום העופות, הדגים, הצאן, מועצות המגדלים וביטול מס מעסיקים על העובדים הזרים. לצערי, התסריט השנתי המתוזמר על ידי נערי האוצר, חוזר על עצמו, אך הפעם בצורה נבזית תוך קמפיין שקרי לפיו החקלאים היושבים בגבול הצפון, בבקעה ובערבה אחראים על יוקר המחיה בישראל. נאמר זאת מפורשות."
"חקלאות היא אינה סעיף תקציבי", תקף מאיר, "חקלאות היא התיישבות. חקלאות היא ריבונות המשרטטת את גבולות הארץ. לצערנו משרד האוצר החליט להיות גיבור על החקלאים ולחסל ענפים שלמים ע"י רפורמות אלימות, לפיכך החלטנו לצאת למאבק מאוחד, שכם אל שכם עם אחינו מהמושבים, נגד משרד האוצר ולמען הפרנסה של כולנו. זהו קרב על הבית, זהו קרב על דרך חיים", אמר מאיר.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
