"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סקר: 57% מהאמריקנים נגד ההסכם עם איראן

רוב בציבור: ההסכם מסוכן לשלום העולם • אתר "פוליטיקו": גוברת ההערכה כי הסנאטור היהודי־דמוקרטי צ'אק שומר יתנגד להסכם

,עודכן
נציגי המעצמות וזריף // צילום: אי.פי (ארכיון) // נציגי המעצמות וזריף

הקרב בקונגרס עוד רחוק מהכרעה, אבל נראה כי בציבור האמריקני ההתנגדות להסכם עם איראן הולכת וגוברת. סקר חדש של אוניברסיטת קוויניפאק שהתפרסם אמש מצא כי 57 אחוזים מכלל המצביעים בארה"ב מתנגדים לעיסקה עם טהרן, מול 28 אחוזים בלבד שתומכים בה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

58 אחוזים מבעלי זכות ההצבעה אמרו כי הם מאמינים שהעיסקה הופכת את העולם למסוכן יותר מול 30 אחוזים שהתעקשו כי היא הופכת את העולם לבטוח יותר. נתוני הסקר מוכיחים שוב כי התמיכה או ההתנגדות להסכם מתחלקת בין מחנות מפלגתיים; בעוד רוב הדמוקרטים תומכים בהסכם ברוב של 52 אחוזים מול 32 אחוזים, הרפובליקנים דוחים אותו כמעט פה אחד עם 86 אחוזים מתנגדים מול שלושה אחוזי תומכים. מי שמטים את הכף בכלל הציבור בארה"ב הם המצביעים העצמאיים, שאינם משייכים את עצמם לשום מפלגה.

ובזמן שההתנגדות להסכם בציבור גוברת, בקונגרס ממשיכים להילחם על כל קול שכן אישור העסקה תלוי בחברי קונגרס דמוקרטים שטרם גיבשו את דעתם. אחד המחוקקים שניצב במרכזו של הקרב הוא הסנאטור היהודי־דמוקרטי מניו יורק צ'אק שומר. שומר, תומך ישראל נלהב מחד גיסא ואחד ממקורבי הנשיא מאידך גיסא, עומד תחת מסע לחצים אדיר בשבועות האחרונים מצד שני המחנות. באתר "פוליטיקו" דיווחו שלשום כי משרדו של שומר, הוצף בשבועיים האחרונים בכעשרת אלפים שיחות טלפון ממתנגדי העיסקה. על פי פוליטיקו, אנשים ששוחחו עם הסנאטור בימים האחרונים אומרים כי התחושה הגוברת היא ששומר יצביע נגד העיסקה.

מנגד, פרשן ה"ניו יורק פוסט", מייקל גודווין, העריך אמש כי שומר יצביע בעדה. שומר עצמו מתעקש שהוא פשוט עוד לא החליט.

ואגב, למי שהתגעגע, אתמול דווח בסוכנות אי.פי, כי נשיא איראן לשעבר מחמוד אחמינג'אד, הודיע כי בכוונתו לעשות קאמבק פוליטי ולהתמודד בבחירות לפרלמנט האיראני שייערכו בפברואר הקרוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר