"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסתמן: פיקוח מחירים אם פיתוח לוויתן יתעכב

הפיקוח יופעל אם בסוף 2019 עדיין לא יזרום גז מהמאגר • נתניהו: "לא ניתן לפופוליזם לקבור את הגז באדמה" • ליברמן: אתמוך במתווה אם לא ישונה

,עודכן
נתניהו בסיעת הליכוד // צילום: דודי ועקנין // נתניהו בסיעת הליכוד

יממה לפני הדיון הגורלי בממשלה ובמליאת הכנסת על מתווה הגז, מסתמנת פריצת דרך מפתיעה לאישור מתווה הגז: הממשלה תסכים לסוג כלשהו של פיקוח מחירים אם תשובה, נובל אנרג'י ורציו, השותפות במאגר לוויתן, לא יעמדו בלוחות הזמנים לפיתוח המאגר והגז לא יתחיל לזרום מהמאגר בסוף 2019.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כך עולה מהדיונים שקיימו אמש ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האנרגיה יובל שטייניץ עם הצוות המקצועי שניהל את השימוע הציבורי בעניין המתווה. היום יפתחו נציגי הממשלה במו"מ מזורז עם נציגי תשובה ונובל להכנסת התיקונים.

בדיון הממושך בחנו נתניהו ושטייניץ אילו שינויים אפשר להכניס למתווה המקורי שגובש עם חברות הגז בעקבות השימוע הציבורי בעל פה ובכתב שנערך בנושא בשבועיים האחרונים. בין הרעיונות שנשקלו גם הענקת תמריצים לרוכשים פוטנציאליים של מאגרים כריש ותנין הקטנים יותר. השימוע הציבורי והצגת המתווה בממשלה ובכנסת נועדו, ראשית, לשכנע את שר הפנים, אריה דרעי, להפעיל את סמכותו לפי סעיף 52 ולחתום על המתווה במקומו של הממונה דיוויד גילה, ושנית, להיענות לתנאים שהציבו יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד לתמוך במתווה הגז ולהצביע עם הממשלה בהצבעה הצפויה מחר.

נתניהו אמר כי הוא מתכוון לאשר בהקדם את מתווה הגז, "נעביר את התקציב וגם את מתווה הגז". לדבריו, "יש עוד דברים שאנחנו צריכים לסיים, וגם את זה נעביר. אנחנו לא ניתן לפופוליזם לקבור את הגז באדמה, יש לכלכלת ישראל עתיד מזהיר ואנחנו מקדמים אותה למען רווחת כלל אזרחי ישראל".

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן אמר אתמול בסיעתו שיתמוך במתווה רק אם יובא בנוסח הקיים כיום. יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, הצהיר שסיעתו תתמוך במתווה רק אם יוטל פיקוח על מחירי הגז.

צעירי הליכוד הפגינו אתמול בגן הוורדים מול משכן הכנסת בעד אישור מתווה הגז. הצעירים קראו "ביבי, תן גז", וקראו לחברי הכנסת לאשר את המתווה כשיובא להצבעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר