"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מירי רגב: "אגלה אפס סובלנות כלפי אלימות, הסתה וגזענות"

שרת הספורט נפגשה עם נציגי אוהדים כדי לדון בדרכים לשיפור שיתוף הפעולה עם הקבוצות ולמיגור האלימות מהיציעים • "האהודים הם הפתרון, לא הבעיה", אמרה רגב

,עודכן
השרה מירי רגב עם נציגי האוהדים. שיתוף פעולה ראשוני // השרה מירי רגב עם נציגי האוהדים. שיתוף פעולה ראשוני

בבוקר שבו נקבע כי אחדמאוהדי בית"ר ירושלים שהתפרעו בשרלרואה יורחק לאלתר מכל משחקי הקבוצה(בכל המסגרות), נפגשה שרת התרבות והספורט מירי רגב עם אוהדי קבוצות הכדורגל במסגרת הערכות המשרד לפתיחת עונת המשחקים.

"האוהדים הם הפתרון ולא הבעיה, יחדיו נמגר את האלימות במגרשי הספורט ונהפוך את המגרשים לחוויה ספורטיבית חיובית. מצאנו יחד שפה משותפת וקיימנו דיאלוג פורה. לראשונה משרד התרבות והספורט רואה באוהדים שותפים מלאים לכל ההחלטות שתתקבלנה בעתיד", אמרה רגב בתום הפגשה עם נציגי אוהדי הקבוצה.

השרה מירי רגב עם חברי עמותותו האוהדים // צילום: יהושע יוסף

במסגרת המפגש אמרו נציגי הקבוצות: "חכינו זמן רב שמשהו חברתי יגיע למשרד שישמע את האוהדים ומצוקותיהם". האוהדים העלו קשיים רבים בנושא ייצוגם בהנהלת המועדון, שקיפות ניהול התקציב, עלויות מחירי הכרטיסים ומועדם. באשר לבעיית האלימות מחו האוהדים על תופעת הענישה הקולקטיבית ואוזלת ידה של המערכת כנגד קומץ מתפרעים שבמעשיהם פוגעים בכולם.

אחת הטענות המרכזיות שעלו מצד האוהדים נוגעת לתפיסה הרווחת כאילו כלל האוהדים אלימים, וזאת רק בשל קומץ מתפרעים. לדבריהם: "אין אלימות בספורט, יש אוהדים אלימים ובהם יש לטפל בחומרה כפי שעושה מערכת החוק בכל תחומי החיים".לטענתם, אחת הדרכים להתמודד עם הבעיה היא להגביר את הענישה והאכיפה ולהימנע מענישה קולקטיבית שגורמת להיעדרותם של האוהדים הטובים מהמגרשים ובכך מעצימה את האלימות.

בדברי הסיכום אמרה השרה רגב: "אגלה אפס סובלנות כלפי אלימות, הסתה וגזענות, לא אתן להפוך את הליגה לרצף של משחקים אלימים. האוהדים כאן לא רוצים לפגוע בקבוצות שהם אוהבים ואין להכתים קבוצה שלמה. אנו נבצע אכיפה מול אותם בריוני ספורט".

השרה הנחתה את צוות הייעודי שהקימה בנושא, בראשות מנכ"ל המשרד יוסי שרעאבי, לקיים שולחן עגול עם האוהדים ולדון עימם בכל הטענות שהעלו בדגש שהמשרד יבחן את מתן התמיכה לעמותות האוהדים ואת הקריטריונים לגבי התמיכות כדי לקדם פעילות חברתית בתוך הקהילה של האוהדים.

מעמותת אוהדי בית"ר ירושלים נמסר: "במסגרת מאמצי חברי ועד עמותת אוהדי בית"ר ירושלים יחד עם גופי האכיפה לשנות את פני ההתייחסות לתופעות משבוע שעבר ובכלל, ולתת את ההתייחסות הראויה לקהל הטוב של בית"ר, שהוא רובו המוחלט של אוהדי הקבוצה, שוחחו הבוקר נציגי העמותה עם שרת הספורט ונקבעה פגישה אישית עם השרה למציאת פתרונות למצב אליו נקלענו. יחד נשנה את התדמית של אוהדי בית"ר, יחד נחזיר את הגאווה להיות בית"רי אמיתי".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר