"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נקמת תומכי מורסי? חוסל התובע הכללי של מצרים

התובע הישאם ברכאת עמד מאחורי כתבי האישום שהוגשו נגד מובארק ובכירי משטרו • הערכה: ארגון המזוהה עם דאעש אחראי להתנקשות שבוצעה באמצעות מכונית תופת

, עודכן
זירת ההתנקשות בקהיר, אתמול \ צילום: אי.פי.אי // זירת ההתנקשות בקהיר, אתמול

לקחו את הדין לידיים: התובע הכללי של מצרים הישאם ברכאת מת מפצעיו, לאחר שמחבל מתאבד פוצץ מכונית תופת בסמוך לשיירת המכוניות שלו בקהיר.

בהודעה הראשונה שפירסמה סוכנות הידיעות הרשמית של מצרים, דווח כי ברכאת נפגע באורח קל בכתפו ובראשו לאחר שמטען הושלך לעבר השיירה שבה נסעה מכוניתו. מאוחר יותר עודכן הדיווח ופורסם דבר מותו.

ההתנקשות אירעה בעת ששיירת המכוניות של ברכאת, המלווה בשומרי ראשו, יצאה מביתו שברובע הליופוליס במזרח קהיר.

שלושה משומרי ראשו של התובע הכללי, וכן שני שוטרים ושני עוברי אורח, נפגעו בפיצוץ.

התובע ברכאת \ צילום: אי.אף.פי

ארגון המכנה עצמו "גדודי ההתנגדות העממית של גיזה" נטל את האחריות לפיגוע. בעקבות ההתנקשות הודיע נשיא מצרים עבד אל־פתאח א־סיסי על ביטול כל האירועים החגיגיים לציון ההפיכה שהביאה להדחת משטרו של הנשיא לשעבר ואיש האחים המוסלמים מוחמד מורסי, שעליו נגזר לאחרונה עונש מוות.

כלי התקשורת במצרים ציטטו אמש כמה גורמים ביטחוניים בקהיר שאמרו כי התובע זכה לאבטחה מתוגברת בתקופה האחרונה, זאת לאחר שלאחרונה הצטבר במנגנוני המודיעין המצריים מידע שלפיו ארגוני טרור במדינה, ובהם דאעש והאחים המוסלמים, מתכוונים להוציא לפועל שורת פיגועים נגד שופטים שהרשיעו גורמים איסלאמיים קיצוניים בפגיעה בביטחון המולדת.

בתוך כך, יצוין כי אחד מארגוני הטרור בסיני המזוהה עם ארגון דאעש אף פירסם שעות ספורות לפני ההתנקשות בתובע ברכאת סרטון מזעזע המתעד את הוצאתם להורג של שלושה שופטים מצריים אשר נחטפו בחצי האי סיני לפני כחודש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר