"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חצי מיליארד דולר

הסרט "עולם היורה" הכניס 511 מיליון דולר ברחבי העולם בסוף השבוע הראשון לצאתו

,עודכן
כריס פראט ב"עולם היורה" // כריס פראט ב"עולם היורה"

סרט האסונות הקיצי "עולם היורה", שעלה בסוף השבוע לאקרנים ברחבי העולם וגם בישראל, הוכתר כפתיחה הכי גדולה אי פעם עם הכנסות מצטברות של 511.8 מיליון דולר בסוף השבוע הראשון לצאתו.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בארה"ב בלבד הכניס הסרט 204.6 מיליון דולר - מה שהפך אותו לפתיחה השנייה הכי גדולה אצל האמריקנים, שני רק לסרט "הנוקמים" מ־2012.

הסרט של אולפני יוניברסל יצא בדיוק 22 שנה אחרי "פארק היורה", הלהיט המקורי מ־1993 של סטיבן שפילברג, שהתחיל את שיגעון הדינוזאורים.

ההצלחה הפנומנלית שלו, שעלתה על כל הציפיות (שהיו גבוהות ממילא), טמונה לדעת מומחים בעובדה שהסרט קלע גם לטעם הקהל הצעיר (כ־50 אחוז מרוכשי הכרטיסים לסרט בארה"ב היו מתחת לגיל 25) וגם לטעם הקהל הוותיק שהתרפק על הנוסטלגיה של הסרט המקורי ושל שני ההמשכים שלו.

"פארק היורה" המקורי הכניס בסוף השבוע הראשון לצאתו ב־1993 47 מיליון דולר, מה שנחשב אז לנתון חסר תקדים. במצטבר הרוויח הסרט מאז יותר ממיליארד דולר. נראה כי "עולם היורה" צפוי להגיע בקלות אל היעד הנכסף של מיליארד דולר הכנסות.

בדומה לסרט המקורי, גם עלילת "עולם היורה" מתרחשת בפארק חווייתי לכל המשפחה שמאכלס דינוזאורים, אך כל העסק יוצא משליטה כאשר שיבוט אימתני של דינוזאור בפארק משתחרר ומתחיל להתפרע ולהרוג דינוזאורים אחרים ובני אדם.

המרוויח הגדול מהצלחת הסרט הוא השחקן כריס פראט, שעבורו מדובר בלהיט קופתי שלישי ברציפות, לאחר שהוביל בשנה שעברה את "סרט לגו" ואת "שומרי הגלקסיה" של מארוול קומיקס להכנסות גבוהות מהצפוי. פראט (36), שמוכר מתפקיד המשנה שלו בסידרה הקומית "מחלקת גנים ונוף", הפך כעת רשמית לשחקן ההוליוודי המבוקש בעולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר