"מגיעה לי הזדמנות בנבחרת"

"לא מובן לי למה הדביקו לי סטיגמה של בעייתי" • "מכבי עושה הכל כדי למנף את זהבי. מגיע לו" • על הפרידה מאלישע לוי: "תמיד אפשר לעשות דברים אחרת" • לקראת המשחק מול בוסניה, מאור בוזגלו מדבר על הכל בראיון מיוחד

בוזגלו. מוערך בקבוצה וברחוב, לא מספיק מוערך בנבחרת // אודי ציטיאט, אוסטריה // בוזגלו. מוערך בקבוצה וברחוב, לא מספיק מוערך בנבחרת

ימים לא קלים עוברים על מאור בוזגלו. נשמע קצת מצחיק לנוכח העובדה שהקשר סיים לא מזמן עונה פנטסטית מבחינה אישית בהפועל ב"ש, נחשב לאחד משני הכדורגלנים הטובים בליגה, וברחובות לא מפסיקים לעצור אותו ולבקש ממנו תמונה למזכרת. 

אז איך אנחנו בכלל מדברים במונח של ימים לא קלים? התשובה פשוטה. 

מאור בוזגלו נמצא עם הנבחרת באוסטריה, ושם הוא פחות משחק ונמצא קצת יותר בצל.

את אימון הנבחרת של יום שני עזב בוזגלו בין השחקנים הראשונים. "אולי עוד תשחק", אמרו לו, רגע לפני עלייתו לאוטובוס ואחרי שחלף על פניו של אלי גוטמן. אפשר להבין את התסכול שיש לבוזגלו, בייחוד לאור היכולת הטובה שלו, אבל שלא תבינו לא נכון - באימונים הוא משקיע ללא הפסקה כדי לקבל הזדמנות ולהפוך לשחקן מוביל גם בנבחרת.

בראיון מיוחד שהעניק ל"ישראל היום" הוא מדבר על מעמדו ועל עתידו בנבחרת, הסיכויים להעפיל ליורו, המהפכה של אלונה בהפועל ב"ש, וגם על האקסית - מכבי ת"א.

אתה חושב שמגיע לך להיות שחקן הרכב או לשחק יותר דקות בנבחרת?

"אם אני שחקן סגל הרבה זמן, מגיעה לי הזדמנות. כשאקבל את ההזדמנות כולם יידעו אם מגיע לי או לא".

שנתיים שאתה מלך הבישולים בליגה, למה עדיין התקשורת וגוטמן מתעלמים ממך?

"קשה לי להבין את זה. לפחות ברחוב אני מרגיש את האהדה וההערצה אלי, וזה נותן לי כוח להמשיך. אני בטוח שאם זה היה שחקן אחר, הרעש מסביבו היה ענק".

אם גם הפעם לא תשחק, יהיו לזה השלכות מבחינתך?

"ימים יגידו".

גוטמן. לא נותן לבוזגלו מספיק הזדמנויות? // אודי ציטיאט, אוסטריה

כשלא שיחקת אבא שלך כעס מאוד על גוטמן. מפריע לך שהוא מתראיין בנושא?

"אבא שלי הוא איש כדורגל הרבה שנים וגם לו יש דעות משלו. מעבר לזה שהוא איש תקשורת, הוא גם אדון בפני עצמו".

לפני שנדבר מקצועית רצינו לשמוע מהכוכב של ב"ש על חייו האישיים: "מאור בוזגלו הלא־כדורגלן הוא אבא, בעל רגיש, אוהב ומפרגן לכולם. ברור שהשתניתי מהתקופה שהפכתי להיות אבא, בעיקר התבגרתי. בכל זאת, יש לך אחריות ומחויבות שלא הייה לי קודם".

אז למה יש לך סטיגמה של בעייתי?

"אני לא יודע על מה ולמה הדביקו לי סטיגמה כזאת. אסור לשכוח שהגעתי שחקן מאוד צעיר למכבי ת"א, אחרי תקופות מאוד טובות בנבחרות הצעירות כשהייתי קפטן בכל הגילים. מסיבות לא מובנות בחרו להדביק לי סטיגמה כזו או אחרת, שהיא רחוקה ממני שנות אור".

איך אתה מעריך את הסיכוי שלנו לנצח בבוסניה?

"תמיד יש סיכויים. אנחנו צריכים לבוא עם הרבה אמונה ומחויבות ולעשות הכל כדי לא להפסיד, הפער (בנקודות; ש"א) היום בינינו גדול, וחייבים לפחות לשמור עליו כי הפסד יקרב אותם אלינו משמעותית".

אם לא נשיג לפחות תיקו, אפשר להגיד שהסיפור גמור?

"אף פעם הסיפור לא גמור מראש. צריך להאמין, ועם הרבה מחויבות ורצון אפשר וצריך גם לנצח".

אתה חושב שהקמפיין הזה הוא הסיכוי היחיד שלנו להעפיל לטורניר גדול?

"תמיד יש סיכוי להגיע לטורניר גדול. זה גם תלוי בהגרלה וקצת מזל לא יזיק, בעבר היינו קרובים וזה לא צלח. מקווה שהפעם נדע לנצל את ההזדמנות".

בשיטה הנוכחית, אם לא נעלה ליורו זה יהיה כישלון יותר גדול מהכישלון של הנבחרת ההיא עם ברקוביץ, רביבו, נמני וכו'?

"כל כישלון הוא כישלון".

לפני וויילס היתה קצת שאננות ואת פרשת אלירן עטר. הפרשה פגעה בנבחרת?

"אני לא חושב, זכותו של כל שחקן לדעת מה מעמדו".

הליגה נחלשה, יש לכך השפעה גם על הנבחרת?

"מאז שאני משחק כדורגל כל הזמן אומרים שהליגה חלשה או נחלשה. אני לא מבין על פי מה אומרים את זה. כולם צודקים, כי בעבר לקחנו כבר את היורו ואת גביע העולם, אז ברור שהיום הכל חלש".

בעבר היו פרסומים לכאורה על שחקנים שכעסו על החברה ממכבי ת"א. יש קנאה בהצלחות שלהם?

"עד כמה שאני יודע, לא הרגשתי את זה. הנבחרת יותר מדי מגובשת מכדי שיוכלו להיכנס לחדר ההלבשה".

מכבי ת"א לוקחת את התארים בכל שנה. עושה לך חשק לחזור בעתיד למכבי ת"א?

"כל הכבוד להם על הטרבל. כרגע אני נמצא במקום מצוין שטוב לי בו. לעולם אין לדעת לאן המציאות מובילה אותך, אבל בגדול השאיפה שלי היא לצאת לאירופה". לשאלה אם יש משהו על הפרק, הוסיף הקשר: "עדיין לא מיציתי כלום באירופה, כי אז עברתי פציעה קשה. יש דיבורים אבל אני לא מתעסק בזה. אני כרגע שחקן של ב"ש".

זהבי. "אנחנו שחקנים שונים מאוד" // עמי שומן 

אתה חושב שתוכל להיות שחקן מוביל גם באחת הליגות הבכירות, או כמו שקרה לשחקנים אחרים מישראל, תהפוך לשחקן רוטציה?

"אסור לשכוח מאיזו מדינה אני מגיע. אני בטוח שאם היו לי הצעות מקבוצות גדולות יכולתי גם בהן להיות דומיננטי. הכדורגל הוא אותו כדורגל, והבעיה היא שהכדורגלן הישראלי מגיע לאירופה עם סטיגמה של מדינה לא נחשבת".

מי שחקן יותר טוב, ערן זהבי או אתה?

"אני לא אוהב את ההשוואות כי אנחנו שחקנים שונים, בתפקוד שונה. אסור לשכוח שגם זהבי היה חלוץ מדומה ופנדליסט, מה שאני לא בב"ש".

אולי לזהבי יש יותר יחסי ציבור משלך? כמו החולצות וליין המוצרים?

"אין ספק שמכבי עושה הכל כדי למנף אותו. זה לזכותם וגם מגיע לו".

אתה ואליניב ברדה רציתם שאלישע לוי יישאר בב"ש. איך אתה רואה את כל מה שקרה בינו לבין אלונה, אולי היו צריכים לעשות דברים אחרת?

"תמיד אפשר לעשות דברים אחרת. לגבי אלישע, הוא בחור מדהים ומאמן מצוין. מה שאלישע עשה אף אחד לא יוכל לקחת ממנו. אני רק שחקן, וזה דבר שאין ולא צריך להיות לי השפעה עליו. יש בעלים והיא מחליטה".

מסכים שלאלישע הגיע יחס אחר? 

"לא נכנס לזה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר