"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שגריר של ציונות

עלה מארה"ב ללשכת הגיוס: "זה החלום שלי"

,עודכן
עוזי חנגאדי // צילום: יהושע יוסף // עוזי חנגאדי

אחרי המשברים והקשיים, פותח עוזי חנגאדי (27) פרק חדש: חנגאדי עלה בסוף השבוע מארה"ב והתייצב בלשכת הגיוס בדרך ליחידה מובחרת בצה"ל. עבורו מדובר בהגשמת שאיפה, שהחלה במילוי הבטחה שהעניק לאביו שנפטר ממחלת הסרטן, והמשיכה בשנות עשייה ציונית בארה"ב, כנגד גילויי אנטישמיות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

סיפור חייו של עוזי הפך אותו לצעיר חדור מוטיבציה ושליחות: הוריו התגרשו כשהיה ילד. בעוד אביו עלה לארץ, הוא נשאר עם אמו בלוס אנג'לס. אביו נהג להפציר בו בכל הזדמנות שיעשה עלייה ויתגייס לצה"ל, אבל עוזי ידע כי לא יוכל לעזוב את אמו, החולה ב־ALS, מחלה ניוונית חשוכת מרפא.

כשהיה בן 19 נאלץ להגיע לישראל להיפרד מאביו האהוב, אשר חלה בסרטן. עוזי הגיע בימיו האחרונים והבטיח לאביו כי יעשה עלייה ויתגייס לצה"ל. כחצי שנה אחרי שהלך לעולמו,נפטרה גם אמו.

עוזי הבין כי חלומו של אביו הוא גם משאלת הלב הנסתרת שלו. כפעיל בולט למען ישראל באוניברסיטת לוס אנג'לס, חווה גילויי אנטישמיות רבים. בין השאר איימו על חייו פעילים פרו־פלשתינים באמצעות הודעות אנונימיות ובפייסבוק. הוא סיפר כי "הבנתי שהבעיה היא שרבים לא מבינים את המציאות שחווים התושבים בישראל, אך ככל שפעלתי יותר כדי שיבינו את העובדות כך התהדקו סביבי האיומים".

בגיל 27 החליט כי הגיע הזמן לעלות לישראל ולבנות כאן את ביתו. הוא עשה זאת בסיוע ארגון "נפש בנפש", משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית וקק"ל. "זהו סיפור מרגש של התגשמות החלום הציוני", סיפר הרב יהושע פס, מייסד ומנכ"ל "נפש בנפש".

במהלך השירוץ הצבאי ואחריו מתכוון חנגאדי להמשיך לשרת את המדינה בתחום ההסברה ולחזק את תדמיתה בעולם. "הרגשתי שהייעוד שלי הוא לעלות לישראל. זה החלום שלי ואני מתכוון להקדיש את חיי להסברה ישראלית. הפעם לא מארה"ב אלא מהבית בישראל", סיכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר