זה בדיוק הזמן למרק קר ומרענן

חם, מתחמם, לוהט: מהמתכונים הקלאסיים של ספרד והמזרח התיכון, ועד לאן שתוביל אתכם יד הדמיון והיצירתיות - המרקים הצוננים הם התשובה השפויה לארוחה במזג אוויר שכזה

מרק גזר קר עם טפיוקה ויוגורט עיזים // צילום: לירון אלמוג // מרק גזר קר עם טפיוקה ויוגורט עיזים

כשחם כל כך בחוץ התיאבון נעלם, חלף עם הרוח. משאיר אותנו צמאים למשקה קר ומרענן. דווקא בימים אלה כשהגוף והנשמה עייפים ומוכי שרב, דרושה זריקת אנרגיה עתירת ויטמינים ומינרלים.

אם בימי החורף קדירת מרק מהביל היא סעודה בפני עצמה, אז בימי הקיץ קערת מרק קר ובריא היא ארוחת קיץ נהדרת, צוננת ומשביעה.

הספרדים גילו זאת מזמן, ומרק הגספצ'ו האנדלוסי הוא חלק בלתי נפרד מתפריט הקיץ בכל בית, מסעדה וטאפאס בר. מכיוון המזרח התיכון - מרק יוגורט סמיך ועשיר בתוספת מלפפונים, זיתים או נענע הוא מרענן לב ונפש. איילת לטוביץ', שפית וחברה ידועה בתבשיליה הייחודיים, במנות האוכל האישיות והמלבבות שלה ובאישיותה הכובשת, רוקחת מרק גזר כתום עז. אני טוחנת וממליחה מלון ומתבלת בפסטו. ומכאן יד הדמיון והיצירתיות יתנו את הטון וינחו כל בשלן על פי טעמו, אהבותיו וגחמותיו אל המרק הקר והמושלם ליום קיץ חם.

עוד במדור האוכל:

מתוק לי: הקונדיטורית לי נזירי במדור חדש - שילוב מנצח בין שוקולד לקסיס

כרס בירה: הבירה של השכן טעימה יותר? וכמה היא עולה?

פתרון טעים ומשתלם לאנשי המשרדים המחפשים גיוון קולינרי בשעת הצהרייםהמלצה: ג'ויה בסינמטק ת"א מציעה תפריט קיץ יצירתי ואף מנות טבעוניות

מרק מלון ופסטו

רשימת חומרים ל-4 מנות:

4 כוסות מלון חתוך לקוביות

10 עליי בזיליקום

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קלופות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקישוט:

200 גרם בצק עלים מוכן

4 כפות ממרח פסטו מוכן

אופן ההכנה:

1. למרק: במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי המרק לתערובת חלקה ואחידה. מקררים היטב.

2. לקישוט: מרדדים את בצק העלים לעלה מלבני דק, מורחים בממרח פסטו ומגלגלים לגלילה ארוכה.

3. שומרים במקפיא עד שהבצק כמעט קופא (כשעתיים).

4. מוציאים מהמקפיא וחותכים לשבלולים, מניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

5. אופים בחום גבוה (210 מעלות) כ-8 דקות, עד שהבצק מזהיב.

6. מגישים לצד המרק הקר.

גספצ'ו

רשימת חומרים ל-8 מנות:

4 עגבניות אדומות ובשלות

1 פלפל אדום

2 מלפפונים

1 בצל קלוף

3 שיני שום קלופות

4 כפות שמן זית

2 כפות חומץ שרי

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקישוט:

קוביות עגבנייה/פלפל אדום וירוק/מלפפון/בצל סגול ובצל ירוק (מה שנשאר במקרר, ומה שאוהבים...)

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל מרכיבי המרק לתערובת אחידה, שומרים במקרר שעתיים לפני ההגשה כדי לתת לכל הטעמים להתמזג ולהתחזק.

2. מקשטים בקוביות צבעוניות של ירקות טריים

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנו

מרק גזר קר עם טפיוקה ויוגורט עיזים

באדיבות שפית איילת לטוביץ', ביתא קפה

רשימת חומרים ל-6 מנות:

2 ק"ג גזר, קלוף וקצוץ גס

2 שיני שום קלופות

4 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף

½1 כפות מלח גס

½ כוס מיץ תפוזים

6 כפות גרגירי טפיוקה

8 כפות יוגורט עיזים סמיך

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית פפריקה מתוקה

קורט הל טחון

חופן עלי כוסברה 

אופן ההכנה:

1. שמים את הגזר בסיר רחב, מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והמלח הגס, ומציפים במים קרים. מביאים לרתיחה ומבשלים 20-30 דקות, עד שהגזר מתרכך. מסננים, אך שומרים 2 כוסות מנוזלי הבישול. 

2. בעזרת בלנדר ידני מרסקים את הגזר למחית אחידה. אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול בכדי להקל על המלאכה. טורפים פנימה מספיק מיץ תפוזים ונוזלי בישול כך שהמחית תקבל מרקם של מרק קליל. מקררים היטב. 

3. מבשלים את הטפיוקה בסיר עם מים רותחים תוך כדי ערבוב. גרגרי הטפיוקה מוכנים כשהם הופכים שקופים לגמרי. מסננים ושוטפים את הגרגרים בכדי שלא ידבקו האחד לשני.

4. מערבבים את גרגרי הטפיוקה למרק המוכן, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף עוד ג'ינג'ר מגורר.

5. מעבירים את המרק לקעריות הגשה. מעטרים ביוגורט עיזים, תבלינים וכוסברה.

מרק יוגורט ומלפפונים

באדיבות שפית איילת לטוביץ', ביתא קפה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

500 גרם מלפפונים, חצויים לאורך ומרוקנים מגרעינים (לא קלופים(

½  ליטר יוגורט כבשים

2 כפות מיץ לימון

½ כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

 ½ בצל סגול, קצוץ דק

2 כפיות טפנד זיתים שחורים

1 כוס קרוטונים

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון טוחנים את המלפפונים, היוגורט, מיץ הלימון, שמן הזית ומלח למרק חלק ואחיד. מקררים היטב.

2. יוצקים מרק לקעריות הגשה ומפזרים לתוכו את הבצל, טפנד הזיתים והקרוטונים, ומגישים מיד.

צילומים: לירון אלמוג

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר