"דאעש לא חזקים כמו ישראל - ניתן להביסם"

נסראללה נאם לציון 15 שנים לנסיגת צה"ל מלבנון • בניגוד לדיווחים - הוא נותר בבונקר

נסראללה , צילום: אי.אף.פי

מזכ״ל חיזבאללה חסן נסראללה, נאם פעמיים בתוך יממה. בשני הנאומים התייחס נסראללה לאיום הנשקף ללבנון מצד דאעש, ללחימה של ארגונו בסוריה ולהיערכות של חיזבאללה לעימות עתידי מול ישראל. הנאום הראשון היה בשבת לרגל ״יום הפצוע״ המצוין בלבנון מדי שנה. הנאום השני היה היום לציון יום השנה ה-15 לנסיגת צה"ל מדרום לבנון. 

צילום: רויטרס

״הסכנה הנשקפת ללבנון מצד דאעש ויתר הארגונים הכופרים, לא פחותה מזו הנשקפת לערבים ולציר ההתנגדות מצד ישראל. בעבר, כאשר עמי האזור התאחדו - הצלחנו לנצח את ישראל. דאעש לא חזקים כמו ישראל וניתן להביס אותם״, הכריז נסראללה. ״הקואליציה בהובלת ארה״ב שנלחמת בדאעש לא תורמת דבר. במשך חודשים על גבי חודשים הם מפציצים מהאוויר ולא מצליחים לבלום את דאעש. הנזק שנגרם לדאעש לא מתקרב לנזק שגרמו ההפצצות של ישראל בעזה בזמן הרבה יותר קצר״, הוסיף המזכ"ל. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נסראללה הדגיש כי בשל המאמץ שארגונו משקיע בלחימה בגבולות סוריה ובשטחן של מדינות נוספות כגון עיראק ותימן יביא לכך שחיזבאללה יכריז ככל הנראה על גיוס כללי בקרב אנשיו: ״אם לא היינו בסוריה היינו נלחמים בדאעש ובארגונים הכופרים בלבנון". נסראללה ניסה לשלוח גם רמז מזהיר למתנגדי חיזבאללה בלבנון ובראשם אנשי מפלגתו של ראש ממשלת לבנון לשעבר, סעד אלחרירי: "הראשונים שישלמו את המחיר כאשר דאעש יגיעו ללבנון יהיו מפלגת ״אל מוסתקבל״ ויתר המתנגדים בלבנון לחיזבאללה. לא יעזור להם שהם סונים - הם יהיו הראשונים להיחטף ולהירצח בידי דאעש״. 

"האויב האמיתי - ישראל"

בעניין היערכות חיזבאללה לעימות צבאי עתידי עם ישראל אמר נסראללה: ״המאמץ והמשאבים שאנחנו משקיעים בסוריה לא גורעים מהמוכנות שלנו לעימות עתידי עם האויב האמיתי - ישראל. העין שלנו תמיד פקוחה וטובי אנשינו נמצאים בהיכון. ישראל יודעת מהן היכולות שלנו ולכן היא נמנעת מעימות צבאי איתנו ועושה שימוש בלוחמה פסיכולוגית נגדנו כדי לגרום לירידה במורל בקרב אנשינו ותומכינו. ישראל תמיד נקטה בשיטות של חלוקה אזורית וסכסכה בין הערבים כדי לנצל זאת לטובתה וכך היא עושה גם כעת. לכן עלינו להיות מאוחדים גם מול ישראל וגם מול דאעש והארגונים הכופרים". 

תחילה דווח כי נסראללה צפוי לצאת מהבונקר בו הוא מסתתר מאז מלחמת לבנון השנייה, לפני כתשע שנים, ולנאום באצטדיון הכדורגל בעיירה נבטיה בדרום לבנון. עם זאת הדיווחים התגלו כלא נכונים ונאומו של נסראללה הועבר על גבי מסכי ענק שהותקנו באצטדיון. באירוע השתתפו בכירים במערכת הפוליטית בלבנון בהם יו״ר הפרלמנט נביה ברי המקורב לארגון. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר