"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ברצלונה אלופת ספרד

מסי והחברים חגגו תואר ראשון העונה לאחר שניצחון 0:1 על אתלטיקו מדריד הבטיח להם את אליפות ספרד • עכשיו חניכיו של לואיס אנריקה מכוונים לגביע המלך ולצ'מפיונס • רונאלדו צפוי לזסכות בתואר הפיצ'יצ'י עם 45 שערים לעומת 41 של מסי

,עודכן
צילום: AFP // שחקני ברצלונה חוגגים אליפות

בארסה של לואיס אנריקה כל כך רעבה להצלחות, שהיא לא פספסה את ההזדמנות הראשונה לתואר העונה. אמש בוויסנטה קלדרון היא ניצלה את ה"מאצ'־בול" הראשון (0:1) וזכתה בתואר הליגה החמישי שלה מאז 2009. אחרי המנה העיקרית שטעמה במדריד, ברצלונה מתכוננת לקחת גם את התוספת (גביע המלך) ואת הקינוח היוקרתי (הצ'מפיונס).

ההצגה של רונאלדו עם שלישייה בבית של אספניול בניצחון של מדריד (1:4) העניקה לפורטוגלי כמעט בוודאות את תואר הפיצ'יצ'י עם 45 שערים לעומת 41 של מסי, אבל לא יותר מזה. כמובן זה לא מנחם את אוהדי ריאל, שיודעים שהכל יכול להיות גרוע יותר אם בארסה תזכה ב"טריפלטה".

בארסה חוגגת את האליפות ה־23 שלה אחרי עונה בעלת נקודת מפנה דרמטית מאוד (ההפסד באנואטה בינואר), עם רגעים רבים של כדורגל יפה ויעיל של השלישייה מסי, סוארס וניימאר. מתוך 37 משחקים בארסה ניצחה ב־30, הפסידה בארבעה ובשלושה סיימה בתיקו, תוך שהיא כובשת 108 שערים. קלאודיו ברבאו זכה בתואר "סאמורה", כשספג 19 שערים בלבד. זו האליפות הראשונה של סוארס וניימאר, שעדיין רחוקים מאוד מהאליפות השביעית של מסי והשמינית של צ'אבי.

את הפילוסופיה של דייגו סימאונה אפשר לסכם עם אחד המשפטים שהארגנטינאי אמר לפני המשחק: "אני מבקש משחקניי שלא יחשבו יותר מדי, אלא שירוצו". עיקרון שמנוגד לחלוטין ל־DNA של בארסה מאז שיוהאן קרויף הגיע כמאמן בסוף שנות ה־80. "שחקניי חייבים קודם כל לחשוב", הוא אמר אז, "מי שצריך לרוץ זה לא אנחנו אלא היריב אחרינו".

בארסה שלטה הערב במשחק והיו לה את ההזדמנויות הכי טובות. אולי בגלל התיקו של מדריד באותם רגעים, שנתן לה את האליפות, בארסה לא שיחקה בפול גז. בדקה ה־58 רונאלדו הבקיע אחרי בישול של בנזמה, העוזר של לואיס אנריקה, אונסואה, קיבל את הידיעה ובישר אותה לשחקנים. מסי שמע מי הבקיע וכמה דקות אחרי, באחד ממהלכיו הטיפוסיים, כבש עם בעיטה חכמה ברגל שמאל. הגול של הליגה של השחקן של הליגה.

המקום השלישי טרם שייך לאתלטיקו, שיכולה לומר תודה כי ולנסיה השיגה רק תיקו בבית מול סלטה (1:1). פרט לכמה קריאות בעד יובנטוס, בסיום המשחק הקולצ'ונרוס מחאו כפיים לאלופה החדשה והחזירו את המחווה של קאמפ נואו, שלפני שנה בדיוק עשה אותו דבר עם השחקנים של אתלטיקו.

השאלה הגדולה בימים אלה במדריד לא היתה אם יש סיכוי לנס בליגה, אלא בעיקר אם קרלו אנצ'לוטי יתחיל את עונתו השלישית. האיטלקי ימשיך אך ורק אם הנשיא והאיש היחיד שקובע, פלורנטינו פרס, לא ימצא אלטרנטיבה אטרקטיבית מספיק כדי לחסל את הדיכאון של האוהדים אחרי עונה כה קשה. מי שיאמר שהזכייה של ריאל בכדורסל ביורוליג יכולה לנחם את פרס, כלל לא מכיר אותו. אם זה היה תלוי בו, מחלקת הכדורסל היתה נסגרת מזמן בגלל חוסר רווחיות.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר