התנועה לאיכות השלטון עתרה אתמול לבג"ץ נגד מינויו של אריה דרעי, יו"ר ש"ס, כשר בממשלת ישראל בשל הרשעתו בעבר בעבירות שוחד, מירמה והפרת אמונים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
עו"ד אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון, הדגיש: "קרניה היוקדות של ההרשעה הפלילית שבה הורשע ח"כ דרעי שבה דבק קלון, עלולות להמיס את אמון הציבור במוסדות הציבור בכלל וברשות הביצועית בפרט, ולכרסם במידה אנושה בשלטון החוק ובטוהרו".
התנועה לאיכות השלטון עתרה השבוע לבג"ץ גם נגד מינויו של ח"כ יואב גלנט (כולנו) לתפקיד שר הבינוי, נוכח התנהלותו בעבר ב"פרשת הקרקעות" שבעקבותיה התבטל מינויו לתפקיד הרמטכ"ל.
בתוך כך, מפלגת יש עתיד, בראשות יאיר לפיד, צפויה לעתור הבוקר לבג"ץ נגד מה שהיא מכנה "התופעה הלא חוקתית של מינוי סגן שר במעמד של שר במשרד הבריאות", על רקע ההסכם הקואליציוני שנחתם עם יהדות התורה שלפיו ייכנס לתפקיד ח"כ יעקב ליצמן תחת ההגדרה של סגן שר הבריאות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו