"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

במורדות הגלבוע

אחרי 36 שנה בליגה הבכירה ו־22 לאחר האליפות המיתולגית, ירדה גלבוע/גליל לליגה הלאומית • הפסד 87:82 להפועל חולון חרץ את גורלה • הרצליה הפתיעה עם 96:100 על הפועל ירושלים, למרות שיא של 18 נקודות ברבע לדונטה סמית' • מכבי ראשל"צ הפסידה 72:68 להפועל אילת

,עודכן
שחקני גלבוע/גליל והאוהדים נפרדים // שחקני גלבוע/גליל והאוהדים נפרדים

1גלבוע/גליל (ובגלגולה הקודם הפועל גליל עליון) ירדה אמש לליגה הלאומית, לאחר 36 שנה בליגה הראשונה. במהדורה הקודמת היא זכתה באליפות המיתולוגית ב־1993 ובשני גביעים; במהדורה הנוכחית היא זכתה באליפות ב־2010. מעל הכל זו קבוצה שהיתה מוסד בכדורסל הישראלי, מקום שגידל וטיפח מאמנים ושחקנים גדולים - הקולג' של הכדורסל הישראלי כפי שכונה המועדון.

עם כל ההיסטוריה והנוסטלגיה, צריך היה לראות אתמול את סיום משחק ההפסד הביתי של גלבוע/גליל 87:82 להפועל חולון, שהוריד אותה לליגה השנייה. תהליך ההשתלה של הקבוצה בעמק היה כנראה אחת הסיבות לירידת זוהרה. קהל מועט בלבד ליווה אותה אתמול במשחק ההזדמנות האחרונה, כמו בכל דרכה בחבל ארץ זה. מכבי אשדוד, שנראתה כיורדת ודאית בחלק הראשון של העונה, נשארה בליגה בעזרת מסע ההצלה של צביקה שרף ושל החולשה הגדולה של גלבוע/גליל, שניצחה שלושה משחקים בלבד מאז המחזור ה־12.

2אם הייתם אומרים למאמן הפועל ירושלים, דני פרנקו, לפני המשחק מול בני הרצליה ששחקניו יקלעו 12 מ־18 לשלוש, סביר להניח שהוא היה חושב שיהיה מדובר בעוד טיול קליל. אבל אין ההגנה שהציגו אמש שחקניו גרמה למעידה בלתי מתוכננת מול הרצליה, 100:96 באולם היובל, והקבוצה של מיקי גורקה עדיין נשארה בחיים בקרב על הכניסה לפלייאוף.

ג'וש סלבי מול טייואן מקי. הרצליה על סף כניסה לפלייאוף // צילום: אלן שיבר

הרצליה פתחה טוב ובנחישות, אבל דונטה סמית', שעד המשחק אתמול קלע רק שבע שלשות ב־16 המשחקים האחרונים, נדלק עם שלוש שלשות רצופות והספק של 18 נקודות ברבע הראשון - שיא עונתי בליגה. למרות זאת, הרצליה ירדה למחצית ביתרון 49:53 ואף עלתה ליתרון שיא של 13 נקודות עמוק בתוך הרבע השלישי. הקצב הרצחני ואין ההגנות עבדו לבסוף לטובת המארחים, עם שלשה מכריעה שקבר נעימי.

3מכבי ראשל"צ תאבד את המקום השלישי, וייתכן שדווקא הפועל אילת ומכבי חיפה, שפתחו רע את העונה, יהיו ברביעייה המובילה עם יתרון ביתיות בפלייאוף.

אילת המשיכה את המומנטום עם ניצחונות בהדר יוסף ואתמול בבית מכבי 68:72 על ראשל"צ, בזכות פעולות מאני טיים של אפיק ניסים ומשחק טוב של עמית שמחון. עם זאת, יש סיבה לדאגה לאילת: קווין פאלמר פרק כתף וייעדר בשבועיים הקרובים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר