"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אפשר לבנות הסכם שיספק את הגאווה של איראן"

נשיא ארצות הברית, ברק אובאמה, ממעיט בחשיבות מילותיו של מנהיג איראן חמינאי • על קבלת ההסכם בקונגרס הזהיר: "אני מודאג שיש סנאטורים ששופטים מראש את ההסכם" • נתניהו: אין לסמוך על איראן

,עודכן
אובאמה, הלילה // אובאמה, הלילה

נתניהו מתח שוב ביקורת על הסכם הגרעין בין המעצמות לבין איראן. "בימים האחרונים, איראן הראתה שוב מדוע אין לבטוח בה" אמר נתניהו והוסיף כי היא מתעקשת למנוע פיקוח יעיל בכל המתקנים החשודים שלה בזמן שהיא ממשיכה את התוקפנות שלה באזור ובעולם.

נשיא ארצות הברית, ברק אובאמה, ממעיט בחשיבות מילותיו של מנהיג איראן חמינאי • על קבלת ההסכם בקונגרס הזהיר: "אני מודאג שיש סנאטורים ששופטים מראש את ההסכם".

"הסרת סנקציות בבת אחת - או שאין הסכם"

אם לשפוט על פי ההתבטאויות בימים האחרונים, נראה שבטהרן ממש מתעקשים להקשות אפילו על האופטימיים ביותר שבין תומכי המגעים על הסכם הגרעין. כך, למשל, טענו האייתוללה עלי חמינאי והנשיא חסן רוחאני כי הסיכומים הנוכחיים כלל אינם מבטיחים הסכם קבע.

"אני לא מביע עמדה חד־משמעית לגבי ההסכם המתגבש, מכיוון שטרם הגענו להבנות המחייבות את שני הצדדים"', אמר המנהיג העליון חמינאי, "מה שהשגנו עד כה לא מוביל בהכרח להסכם ואף לא מבטיח את המשך המשא ומתן שמטרתו הגעה להסדר כולל. הצד הבוגדני עלול לתקוע לנו סכין בגב בעת שנדון בפרטים". בנוסף, חמינאי הדגיש כי הסנקציות צריכות להיות מוסרות ביום חתימת ההסכם - ולא באופן הדרגתי, כפי שדורשת ארה"ב. כמו כן, חמינאי דחה בתוקף את הדרישה לפיקוח.

החרה־החזיק אחריו הנשיא רוחאני. "לא נחתום על שום עיסקה, אלא אם ביום הראשון של כניסת העיסקה לתוקף יוסרו בבת אחת כל הסנקציות הכלכליות נגד איראן", אמר. "אנו רוצים הסכם מנצח לכל הצדדים בשיחות".

בה בעת, גם נשיא ארה"ב ברק אובאמה ביקש להנמיך ציפיות. "זה לא נגמר עד שזה לא נגמר, והחודשיים־שלושה הבאים יהיו קריטיים למדי", אמר. ואילו סגן דובר מחלקת המדינה, ג'ף רתקה, הבהיר: "הסנקציות יושעו באופן הדרגתי עם אימות עמידתה של איראן במחויבויות מסוימות".

אזהרה אמריקנית

ואילו מזכיר ההגנה אשטון קרטר הבהיר כי בניגוד לדברי חמינאי, הסכם הגרעין עם איראן חייב לכלול פיקוח על מתקניה הצבאיים. קרטר הוסיף כי בידי צבא ארה"ב פצצה קונבנציונלית המסוגלת לחדור למטרות תת־קרקעיות, ברומזו על המתקן בפורדו. לצד זאת הודה קרטר כי פעולה צבאית תוכל לעכב את תוכנית הגרעין של טהרן רק בשנה - פרק הזמן שנדרש לאיראן כדי לפתח פצצה בשלב זה אם תפרוש מהשיחות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר