"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ברלין, הכל כלול

מכבי ת"א נערכת לאחד ממשחקיה החשובים בשנים האחרונות • הנזק הכלכלי המוערך מאי העפלה - 2 מיליון שקלים • במועדון פנו ליורוליג כדי שמשחקה של פאו בבלגרד יחל באותה שעה • מחר: לנדסברג עשוי לחזור בדרבי (21:00, ערוץ 1)

,עודכן
צילום: אודי ציטיאט // מכבי בברלין בתחילת העונה. הגרמנים עם 4 ניצחונות ב־5 משחקים

1.מאבק ראשון למכבי ת"א עוד לפני המשחק בברלין. הקבוצה פנתה למנכ"ל היורוליג ג'ורדי ברתומיאו בבקשה שהמשחק ייערך באותה שעה כמו זה של פנאתינייקוס מול הכוכב האדום בבלגרד. בשלב זה ההתמודדות בגרמניה צפויה להתחיל ב־21:00, 45 דקות לפני זאת בסרביה. מדובר בסוגיה מורכבת בגלל שידורי הטלוויזיה, ונשאלת השאלה מדוע המפעל לא מחייב מראש לערוך את משחקי המחזור האחרון באותה שעה.

״עלייה להצלבה תהיה הישג היסטורי״, אמר לקראת המשחק מאמן אלבה, סשה אוברדוביץ'. מאז היווסדו של היורוליג במתכונתו הנוכחית שום קבוצה גרמנית לא הגיעה למעמד הזה. לקבוצה זה יהיה שבוע קריטי, ויומיים לאחר המשחק היא כבר תשחק בחצי גמר הגביע הגרמני שייערך באולדנבורג.

בבית המקביל צסק"א מוסקבה מתקרבת לזכייה במקום הראשון אחרי הניצחון 70:76 על אולימפיאקוס אתמול. אם מכבי אכן תעלה, רוב הסיכויים שזה יהיה מהמקום השלישי לאחר ניצחון, ואז תפגוש ככל הנראה את פנרבחצ'ה בהצלבה. שום סידרה בטופ 8 אינה סגורה: הקבוצה היחידה בשני הבתים שיודעת את מיקומה הסופי היא אולימפיאקוס, שתסיים שלישית בבית ו'.

2.אחרי שהגדיר את המשחק מול גלאטסראיי "גמר גביע", גיא גודס קרא למשחק בברלין "גמר יורוליג". אנשי מכבי עקבו אחרי המשחק באתונה ביום חמישי ויצאו ממנו מאוכזבים, כמובן. כולם מבינים שם שאלבה מגיעה למשחק במומנטום ועוד בבית. הגרמנים ניצחו ארבעה מתוך חמשת המשחקים האחרונים שלהם ביורוליג. מכבי, לעומת זאת, נמצאת במצב הרבה פחות טוב מבחינת הכושר והעייפות.

״אלבה קבוצה קשוחה, היא מגיעה למשחקים צמודים ומצליחה לנצח", אמר גודס, "הולכת להיות מלחמה גדולה. נשים את כל הדאגות בצד ונלך למשחק על החיים ועל המוות. זה שבוע של עונה שלמה״. הדחה בשלב הזה לא משפיעה רק מקצועית ותדמיתית, אלא גם מהווה נזק כלכלי המוערך בכ־2 מיליון שקלים.

3.הדרבי התל־אביבי שייערך מחר לא מגיע בזמן טוב מבחינת מכבי, שהראש שלה נמצא במקום אחר. עם זאת, הוא הזדמנות טובה להריץ את סילבן לנדסברג, שיהיה היום בסגל לראשונה לאחר היעדרות של חודש וחצי. יתכן שהוא ישותף למספר דקות.

בניגוד למשחק בחולון, שבו מכבי "התפתלה" עם הישראלים בחוק הרוסי, מחר היא צפויה להופיע בסגל ישראלי מלא הכולל את יוגב אוחיון. סופוקליס שחורצאניטיס חוזר לסגל על חשבונו של ג'ו אלכסנדר, עוד שחקן שאיבד כיוון בזמן האחרון.

גם לאלבה יהיה מחר משחק ליגה מול ארטלנד דראגונס. בניגוד למכבי, המשחקים האלה עוד חשובים לה במאבקי המיקום לקראת הפלייאוף. הקבוצה מובילה את הטבלה עם באמברג ולפני באיירן מינכן.

לעומת מכבי, להפועל המשחק חשוב מאוד. דורנאד סקוט הפצוע יהיה שוב מחוץ לסגל וג'רון מיימון שוב ישחק. מעניין יהיה לראות מחר אם טרגדיית מותו של אורי שלף תהפוך היום את שני הקהלים לרגועים ולמתונים יותר זה כלפי זה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר