"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העוקץ הצרפתי: גנבו משאיות יהלומים - וגרפו 9.5 מיליון ד'

כמו בסרטים: 15 שודדים השתלטו על שתי משאיות מדרום לפאריס - רוקנו את תכולתן, ונעלמו • הביצוע מעורר ההשתאות - בלי יריות ובתיאום מושלם

,עודכן
משאיות יהלומים נגנבו בצרפת // צילום: GettyImages (אילוסטרציה) // משאיות יהלומים נגנבו בצרפת

צרפת הפכה בשנים האחרונות לזירה של שודים נועזים המתמודדים על התואר הנחשק "כמו בסרטים". אתמול אירע אחד מהשודים הנועזים ביותר, שנחשב למועמד מוביל בקטגוריה, כאשר 15 שודדים חמושים השתלטו על שתי משאיות ממוגנות שהובילו יהלומים בשווי של 9.5 מיליון דולרים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

המשטרה הצרפתית החלה במרדף באזור בורגנדי, מדרום־מזרח לבירה פאריס, לאחר שהשוד בוצע כ־170 ק"מ מדרום־מזרח לפאריס בתחנת תשלום של כביש אגרה המחבר את הבירה הצרפתית עם העיר ליון. במהלך השוד, שבו לא היו פצועים, הוציאו השודדים בכוח את נהגי שני כלי הרכב הממוגנים, התיזו עליהם גז ושדדו את היהלומים. "הם כנראה מגיעים מרקע של פשע מאורגן ורכשו ידע וכישורים בתחום. השוד התרחש במהירות הבזק", ציין גורם משטרה צרפתי שביקש לשמור על אנונימיות.

המשאיות השרופות שהשאירו השודדים. "תעוזה ומקצוענות" // צילום: אי.פי

המשאיות הגדולות, שהיו בדרכן להחזרת היהלומים שהוצגו למכירה בעיר בזאנסון במזרח צרפת, נמצאו שרופות ונטושות לא הרחק מתחנת האגרה שבה התרחש השוד. אחת מהמשאיות נהרסה לחלוטין על ידי השודדים במאמצם לפרוץ לתוכה. שוד של כלי רכב ממוגנים היה פופולרי בקרב עבריינים בצרפת בתחילת המאה ה־21, אך בשנים האחרונות חלה ירידה בתופעה, בין השאר בגלל הצורך בציוד מיוחד ובחומרי נפץ. השוד הגדול האחרון מסוג זה התרחש לפני שש שנים.

בשנים האחרונות דווח על כמה מעשי שוד ברחבי צרפת, שכולם התאפיינו בתעוזה ובמקצוענות. אחד הגדולים שבהם התרחש לפני שנתיים בעיר קאן שבריביירה הצרפתית, אז גנב שודד את התכשיטים כאשר הם הוצגו במלון קרלטון בעיר. השודד היה חמוש בנשק חצי־אוטומטי וכיסה את פניו באמצעות כובע וצעיף. הוא עדיין לא נתפס. לשוד זה, שהתרחש בסוף חודש יוני 2013, קדמו שני שודים בעיר קאן באירועים של פסטיבל הקולנוע הפופולרי בעיר. על פי הערכות, בחלק מהמקרים היו מעורבים "הפנתרים הוורודים", רשת של שודדי תכשיטים ויהלומים שמקורה בסרביה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר