"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מי שלא מצביע, מצביע לשמאל ולשטן"

רבבות התייצבו לעצרת בבני ברק שנועדה לדרבן את הקהל שלא להעדר מהקלפיות

, עודכן
0
צילום: יוסי זליגר // עשרות אלפים ברחובות בני ברק ,
צילום: יוסי זליגר // עשרות אלפים ברחובות בני ברק

מפגן כח חרדי. באיחור האופנתי המוכר, מתעורר גם הציבור החרדי אשכנזי, ונערך ליום הבוחר. עשרות אלפי בני אדם התייצבו לעצרת גדולה בבני ברק שנועדה לשלהב את הקהל ולדרבן אותו שלא ייעדר מהקלפיות.

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

במשך כל מערכות הבחירות ביהדות התורה מתחילים את הקמפיין באיחור, שם לא זקוקים לקמפיין ארוך ומסתפקים בהתייצבות הרבנים באירוע מרכזי והוצאת 'קול קורא' הדורש מכולם לצאת ולהצביע. הערב היה האירוע המרכזי אליו הגיעו כל בכירי הפלג הליטאי המרכזי של יהדות התורה בראשות הרב אהרון יהודה לייב שטיינמן, שאינו מרבה להופיע ולנאום בציבור. שיאו של הערב היה נאומו של הרב שטיינמן שלקח 50 שניות בהם אמר הרב יש קידוש השם ויש להיפך חלילה חילול השם. יש לנו חובה לקדש שם שמיים ולהתנהג על פי דרך התורה".

נואם נוסף היה הרב חיים קנייבסקי שאמר כי "דעת גדולי ישראל שחובה גמורה על כל אחד להצביע ואסור להימנע וכל הנמנע הרי הוא ממעט כבוד שמים ושותף לכל החילול שם שמיים שנעשה. כל הנמנע נושא בכל הנזקים הנגרמים על ידי זה וכל המצביע זוכה שיתקדש שם דמים על ידו ויזכה לברכה והצלחה". אחד הרבנים הנואמים אמר כי "מי שלא הולך להצביע, מצביע 20% לשמאל ו-20% לשטן הזה". אמר הרב מבלי להסביר למי התכוון כשאמר שטן.

בני ברק, היום /// צילום: יוסי זליגר

למרות הצלחת האירוע, בימים האחרונים ישנה תחושת פספוס בקמפיין הבחירות של יהדות התורה שהפעם יכלה להגיע למאגר מצביעים חילונים גדול במיוחד ויש הטוענים שבגלל ההתחלה המאוחרת ההזדמנות פוספסה. "ליצמן זוכה לפופולאריות רבה על מה שעשה במשרד הבריאות, גפני זוכה לשבחים רבים על ועדת הכספים, אף אחד כולל יאיר לפיד לא משמיץ את החרדים, ויש תגובות רבות של אנשים שהיו מצביעים יהדות התורה" אומר גורם בכיר במפלגה, "יש סרטון של בחורה בבית שמש מפעם שצועקת שהחרדים הם סרטן, השבוע שמענו אותה מספרת שהיא מתלבטת בין כחלון להרצוג והפעם היא תצביע לגפני כי הוא ענה לפניות ועזר לה. זה משהו חדש, פעם שחרדי היה מגיע למקום מסוים היה חוטף עלבונות ולעג, השבוע הגיע גפני לכנס של התאחדות התעשיינים ושרגא ברוש אומר שהחלום שלנו שגפני יחזור להיות יו"ר ועדת הכספים. יכול להיות שאם היינו מתחילים את הקמפיין מוקדם יותר ועושים עבודה טובה יותר אצל החילונים היינו זוכים להרבה יותר קולות גם שם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר