"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דו"ח חמור: 63% מילדי ישראל חולים בעששת

נתונים שנאספו עבור משרד הבריאות ונחשפים כאן לראשונה: פערים גדולים בין מצב רפואת השיניים בארץ לעומת אירופה

,עודכן
צילום: עמי שומן // קשר מובהק בין המצב הכלכלי למצב השיניים (אילוסטרציה)

מרבית הילדים בישראל, כ־63 אחוזים, סובלים ממחלת עששת בשיניים. זוהי למעשה המחלה הכרונית הנפוצה ביותר בקרב ילדים בארץ. לכל ילד ישראלי יש בממוצע כמעט 3 שיניים שנפגעו ממחלת העששת. המחלה נפוצה הרבה יותר אצל ילדים ממשפחות עניות ואצל הילדים מהאוכלוסייה הערבית.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כך עולה מדו"ח שנערך עבור משרד הבריאות וממצאיו המדאיגים מתפרסמים כאן לראשונה. על פי הדו"ח, מחלות השיניים אצל הילדים בישראל חמורות הרבה יותר מאשר אצל הילדים במרבית מדינות אירופה.

מחברי הדו"ח ממליצים להחזיר את החובה להפליר את המים בישראל, וזאת לאחר שיעל גרמן, כשכיהנה כשרת הבריאות, הורתה באוגוסט 2014 על הפסקת הפלרת המים בישראל, בניגוד לעמדת בכירי משרד הבריאות ואיגודי רופאי הילדים והשיניים.

מחברי הדו"ח ממליצים על הפעלת תכנית לאומית למיגור המחלה ומציינים כי ניתן היה למנוע אחוז ניכר מהמחלות אם היו מופעלות בישראל תכניות מניעה כבר בגיל הרך.

הדו"ח מתבסס על סקר שנערך ב־2014 (לאחר שבמשך יותר מעשור לא נערך סקר דומה), לבקשת משרד הבריאות, ובוצע על ידי בדיקות שיניים שנערכו על ידי רופאים בקרב 1,210 ילדים בכיתה א' ב־23 יישובים בארץ, כולל ערים גדולות ויישובים כפריים.

על פי נתוני הסקר, 62.3% מהילדים בישראל בגילי 6-5 סובלים ממחלת העששת, בעוד באוכלוסייה היהודית סובלים מהמחלה 56% מהילדים ובאוכלוסייה הערבית 78.4% מהילדים.

כמו כן, מצביע הסקר על פערים מדאיגים בבריאות השיניים בין הילדים מהיישובים המבוססים לבין הילדים מהיישובים המוחלשים מבחינה כלכלית: אצל כ־60% מהילדים ביישובים המבוססים אין עששת, בעוד אצל כ־70% מהילדים מהיישובים העניים קיימת המחלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר