היועמ"ש לעליון: לא לפסול את מרזל וזועבי

בניגוד להחלטת ועדת הבחירות: נציגתו של וינשטיין טענה בדיון בפסילתם של השניים כי "שלילת השתתפות היא צעד קיצוני"

זועבי בביהמ"ש, אתמול // צילום: דודי ועקנין // זועבי בביהמ"ש, אתמול

ייפסלו או לא? אתמול דן בית המשפט העליון בהרכב מורחב של תשעה שופטים ובראשות הנשיאה השופטת מרים נאור, בערעור של ח"כ חנין זועבי וברוך מרזל. ועדת הבחירות המרכזית פסלה בשבוע שעבר את מועמדותם של השניים לכנסת ה־20. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

רוב של 27 חברים בוועדת הבחירות המרכזית החליטו לפסול את זועבי, בין היתר בטענה שהתנהלותה מהווה דפוס חתרני ומסוכן למדינת ישראל. בדיון שהתנהל אתמול בעניין פסילתה נשמעה גם דעתו של וינשטיין באמצעות עו"ד נטע אורן שהופיעה מטעמו. לדבריה, "נקודת המוצא של עמדת היועמ"ש היא כי שלילת השתתפות בבחירות לכנסת היא צעד קיצוני וחריג ויש לנקוט בו רק במקרים החריגים". אף שהיועמ"ש מתנגד לפסילתה ציינה עו"ד אורן כי מדובר "בראיות מטרידות המתקרבות לגבול האסור".

במסגרת הדיון ציין פרקליטה של זועבי, עו"ד חסן ג'בארין, כי בהליך אחר שמתנהל נגד מרשתו, ייתכן שהיא תודה בעבירה של העלבת עובד ציבור ולא תועמד לדין בעבירה של הסתה לאלימות. זועבי חשודה בהעלבת שוטרים ממוצא ערבי, שייצגו את המדינה במסגרת הארכת מעצר בקיץ האחרון, עת נעצרו כמה ערבים כחשודים בהתפרעות לאחר רצח הנער מוחמד אבו חדיר. מדבריה של זועבי עלו חשדות להסתה לאלימות נגד השוטרים. בחודש שעבר הזמין היועמ"ש את פרקליטה של זועבי לשימוע, הצפוי להתקיים היום, לפני מתן החלטה סופית בעניין. 

בעניינו של ברוך מרזל, שנפסל מהתמודדות בבחירות על חודו של קול, אמר בין היתר פרקליטו, עו"ד איתמר בן גביר, כי תנועת כ"ך נסגרה וכי "גם מרזל השתנה מאז. הוא נזהר מהפרות חוק". גם במקרה זה אמרה נציגת היועמ"ש כי אין לאשר את הפסילה. החלטת ביהמ"ש העליון תינתן בימים הקרובים.

•   •   •

עתירת ישראל ביתנו 

בג"ץ מציע: "שארלי הבדו" בלי כריכה פוגענית

אתמול דן בג"ץ, בהרכב רגיל של שלושה שופטים, בעתירתה של מפלגת ישראל ביתנו לביטול צו מניעה האוסר עליהם לחלק עותקים מהמגזין הצרפתי "שארלי הבדו". יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט סלים ג'ובראן, אסר על הפצת הגיליון המיוחד של המגזין בתוך עטיפה שעליה נמתחה ביקורת חריפה על ח"כ אחמד טיבי, והצו ניתן על פי בקשתו. השופט ג'ובראן קבע אז כי מדובר בתעמולת בחירות הקשורה למתנה". השופטים הציעו פשרה שלפיה העותקים יחולקו ללא הכריכה של העמוד הראשון והאחרון. הצדדים טרם השיבו.

צבי הראלטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר