"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הליכוד עתר נגד מועמדות זועבי

העתירה הוגשה ליו"ר ועדת הבחירות השופט סלים ג'ובראן • העותרים כ"ץ, לוין דנון: "זועבי חותרת תחת המדינה ותומכת בטרור"

,עודכן
האם ח"כ זועבי תוכל להתמודד בבחירות הקרובות? // צילום: מישל דוט קום // האם ח"כ זועבי תוכל להתמודד בבחירות הקרובות?

חברי הליכודיו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ יריב לוין, יחד עם השר ישראל כ"ץ וח"כ דני דנון הגישו היום ליו"ר ועדת הבחירות השופט סלים ג'ובראן בקשה למנוע את השתתפותה של ח"כ חנין זועבי (הרשימה הערבית המאוחדת) בבחירות הקרובות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בעתירה שהגישו נטען כי יש לפסול את מועמדותה בשל אי עמידתה בתנאי הסף הקבועים בחוק לפיהם יש במעשיה במפורש או במשתמע תמיכה במאבק מזוין של מדינת אויב או ארגון טרור נגד מדינת ישראל, בהתאם לחוק יסוד הכנסת. חברי הליכוד מצטרפים בזאת לסיעת ישראל ביתנו אשר הגישה גם היא בשבוע שעבר דרישה דומה.

ח״כ לוין, פנה אל חבריו בעמוד הפייסבוק שלו בבקשה לסייע לו באיתור ראיות אשר יסייעו לגיבוש העתירה. בפוסט שהעלה כתב לוין "דרושה עזרת הציבור - בכוחות משותפים נפסול את מועמדותה של זועבי ונוציא אותה מכנסת ישראל".

מתוך דף הפייסבוק של ח"כ יריב לוין

לדבריו של לוין, זועבי "חותרת תחת העקרונות שבבסיס קיומה של המדינה, תומכת בטרור או פוגעת בביטחון המדינה. נוכיח כי מקומה של מי שפועלת כגיס חמישי אינו בכנסת".

על-פי החוק אין ליו"ר ועדת הבחירות סמכות לדון ולהחליט בנושא לבדו אלא עליו להביא את הנושא להכרעת מליאת ועדת הבחירות המרכזית המורכבת מנציגי כל המפלגות שהיו מיוצגות בכנסת היוצאת.

זועבי מסרה בתגובה לבקשה לפסול אותה: "אף אחד לא עושה לי או לכל ח"כ ערבי טובה על שאנו בכנסת, זה נגזר מזכויותינו במולדתנו. הגזענות היא זו שצריכה להיות מחוץ לחוק, תוך חיזוק המאבק הדמוקרטי למען אזרחות שווה לכולם".

הכתבה הנקראת באתר:הרג שבעה מחבלי דאעש כנקמה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר