"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רומני הודיע: "לא אתמודד לנשיאות"

המועמד הרפובליקני, שאמר לאחרונה כי הוא שוקל לרוץ שוב, חזר בו • "אני מאמין שלמישהו צעיר, מהדור הבא במפלגה, יש סיכויים גבוהים יותר לנצח"

,עודכן
רומני // צילום: רויטרס // רומני

לפני שלושה שבועות הותיר המועמד הרפובליקני מיט רומני רבים במערכת הפוליטית בארה"ב פעורי פה, כשהודיע שהוא שוקל להתמודד לנשיאות בפעם השלישית. שלשום הפתיע מושל מסצ'וסטס לשעבר שוב, כשביצע פניית פרסה והכריז כי החליט להישאר מחוץ למירוץ.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"אני מאמין שמישהו מהדור הבא של המנהיגים הרפובליקנים, אחד שאולי לא מוכר כמוני ועוד לא העביר את המסר שלו בכל רחבי המדינה, עשוי להיות בעל סיכויים טובים יותר לנצח את המועמד הדמוקרטי", אמר רומני בשיחת ועידה עם תומכיו ביום שישי, "למעשה, אני מקווה ומצפה שזה יהיה המקרה".

הדברים של רומני אינם רק הכרזה על פרישה מההתמודדות, אלא גם עקיצה לעבר מי שהיה אחד מיריביו הפוטנציאליים, מושל פלורידה לשעבר ג'ב בוש. בוש, בנו ואחיו של הנשיאים לשעבר, הודיע באמצע דצמבר כי הוא שוקל להתמודד ובכך הכריח למעשה את רומני למהר ולבדוק את היתכנות מועמדותו שלו כמעט שנתיים לפני הבחירות הבאות לנשיאות.

אין ספק שבוש עצמו, כמו גם מי שעשוי להיות מועמד בכיר נוסף בשדה הרפובליקני, מושל ניו ג'רזי כריס כריסטי, ירוויחו לא מעט מפרישתו של רומני הפופולרי והוותיק. כך, למשל, ביל קונקלר, חלק ממשפחת קראון העשירה משיקגו ותומך ותיק של רומני, סיפר כי עכשיו הוא יקדיש עצמו "אך ורק לג'ב - ולא לאף אחד אחר".

בשבועות האחרונים מאז הודיע כי הוא בוחן התמודדות, רומני בן ה־67 ואנשיו שקדו על איסוף מידע שיאפשר להגיע להחלטה. אנשי הצוות שלו ביקרו פעילים רפובליקנים בכל רחבי ארה"ב ושוחחו עימם, בעוד רומני עצמו כבר בחן נאום פוליטי שיתרכז במעמד הביניים ובשכבות החלשות.

בסביבתו של רומני, מי שהיה מועמד הרפובליקנים לנשיאות ב־2012, מתעקשים כי הודעתו המפתיעה לא קשורה לשום תקרית או התפתחות ספציפית. לדבריהם, מדובר ב"החלטה אישית עמוקה, ואפילו כואבת". אלא שסוכנות אי פי דיווחה כי לפני שבוע התכנסו יועציו הבכירים של רומני לישיבה בבוסטון, שאולי הכריעה את הכף. היועצים הציגו למושל לשעבר את התסריט שבו, לגרסתם, יוכל לנצח בבחירות 2016. עם זאת, הם דיווחו גם על שחיקה בתמיכה בקרב התורמים הרפובליקנים ובמדינות שהיו מעוזיו החזקים בפריימריז הקודמים. "אני משוכנע שהיינו יכולים לזכות במועמדות, אבל אני מכיר בכך שזה היה מבחן קשה וקרב עיקש", סיכם רומני את הדברים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר