"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לפרק את סוכנות המודיעין"

נשיאת ארגנטינה בנאום טלוויזיוני ראשון, אחרי מותו המסתורי של ניסמן

,עודכן
נשיאת ארגנטינה בראיון // נשיאת ארגנטינה בראיון

הנשיאהכריסטינה פרננדז דה קירשנרמתכוונת לפרק את סוכנות המודיעין של ארגנטינה לאור החשדות כי סוכנים עומדים מאחורי מותו המסתורי של תובע המדינה החוקר את הפיצוץ במרכז הקהילה היהודי ב-1994. בנאום הטלוויזיוני הראשון שלה מאז אלברטו ניסמן נמצא מת עם כדור בודד בראשו, אמרה קירשנר אמש כי היא תשלח לקונגרס הצעה להקמת גוף ביטחוני חדש שיהיה שקוף יותר.

רויטרס

מותו של ניסמן ב-18 בינואר, יום לפני שאמור היה להופיע בקונגרס ולהעלות את טענותיו שקירשנר קשרה קשר כדי לשבש את חקירתו, יצא סופה של תיאוריות קונספירציה, כולל כמה ישירות נגד קירשנר. אבל ממשלתה אומרת שניסמן הובל למסקנותיו, ואז נרצח כשלא היה בו שימוש יותר על ידי אלה שגרמו לו להאמין בהאשמות נגד קירשנר.

מאבק כוחות בצמרת המודיעין

נטען כי השערורייה קשורה למאבק כוחות בצמרת המודיעין – ה-SI, ופעילים בו שפוטרו לאחרונה. ה-SI, שנקרא בעבר SIDE, הוא בעל כוח יוצא דופן ואוטונומיה. ב"מלחמה המלכלכת" שמובלת על ידי הדיקטטורה הצבאית של ארגנטינה בשנים 1983-1976, הסוכנות ריגלה אחרי מורדים מרקסיסטיים, איגודים מקצועיים ושמאלנים נוספים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

פרננדז אומרת כי טיוטת הצעת החוקה תישלח לקונגרס לפני שהיא נוסעת לסין בסוף השבוע, וכי מחוקקים יערכו דיונים מיוחדים בחופשת פברואר כדי לדון בהצעה. "אנחנו צריכים לעשות את שירותי המודיעין שקופים יותר, כי הם לא שירתו את האינטרסים של המדינה", אמרה קירשנר, כשהיא ישובה בכיסא גלגלים ולבושה כולה לבן.

המנהיגה הנמרצת אמרה כי שירותי המודיעין השתנו קצת מאז החזרה לדמוקרטיה, אבל היא התרחקה מהרטוריקה השוצפת שלה בדרך כלל, אחרי שבוע שבו היא נמצאת תחת מטח של ביקורת על טיפולה בשערורייה. ניסמן טען שבוע לפני מותו כי קירשנר פתחה ערוץ סודי חשאי לאיראן, כדי לחפות על המעורבות לכאורה של טהרן בהפצצות בפיגוע וכדי ליצור גישה לנפט האיראני.

פרננדז כינתה את ההאשמה מגוחכת. איראן הכחישה שוב ושוב כל קשר לפיגוע. סקרי דעת קהל מראים כי מעט ארגנטינאים מצפים לדעת באמת את הסיבה למותו של ניסמן. אלפים יצאו לרחובות בשבוע שעבר במחאה על הקצב האיטי של מערכת הצדק בכל הנוגע לטיפול בקורבנות הפיגוע ב-1994 בבניין הקהילה היהודית בו נרצחו 85 אנשים, ודרשו לקבל תשובות על השאלות סביב מותו של ניסמן.

השערורייה סביב מותו של ניסמן יצרה מהומה חדשה בארגנטינה, 10 חודשים בלבד לפני הבחירות לנשיאות. פרננדז חסומה באופן חוקתי מלרוץ לכהונה שלישית.

סופת "סוף העולם" מגיעה לארה"ב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר