"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרשנות: הפגיעה הכפולה בחיזבאללה

לא מדובר רק בפגיעה צבאית קשה בארגון - אלא גם במוראל ובתדמית של נסראללה

,עודכן
צילום: אי.פי // "נסראללה נמצא בבעיה"

יממה לאחרהתקיפה המיוחסת לישראל בסוריה, וארגון החיזבאללה מגיב היום ומזהיר: "התגובה תהיה כואבת". אין ספק שעבור האירגון, מדובר בפגיעה כפולה: מצד אחד זו פגיעה צבאית, מקצועית – חיסולו של הגנרל האיראני ובכיר חיזבאללה, שאחראי על כל אזור הגולן הסורי. אך מצד שני, מדובר גם בפגיעה מוראלית, עם חיסולו של ג'יאהד מונייה בן טיפוחיו של מזכ"ל חיזבאללה, נסראללה, דור העתיד – "הנסיך".

מגישה: ליטל שמש צילום: דורון פרסאוד איפור: אומאי שטרית

אז התגובה צפויה להגיע, אבל מניסיון עבר, הפגיעה יכול עלולה להיות בחוץ לארץ ולא בתוך שטח ישראל. בדומה לפיגוע בבורגאס שבבולגריה, עליו לקחה חיזבאללה אחריות. צריך לזכור שבימים אלו בחיזבאללה עסוקים מאוד בשלל זירות לחימה, בין השאר בעיראק ובסוריה, כך שתגובה מיידית לחיסול אינה אפשרית, אך היא עוד תגיע.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

השפעה נוספת של החיסול על ארגון החיזבאללה הוא הזילות באמינותו של מנהיגה. נסראללה נחשב ידוע באמינות – אם הוא אמר משהו - זה אומר שזו אמת. עם זאת, הפעם הוא נתפס עם המכנסיים למטה, אחרי שהוא הצהיר כי אנשיו לא נמצאים בגבול הסורי.

מבחינה מוראלית, מבצעית וכוח אדם, נחשפת התמונה האמיתית, נסראללה נמצא בבעיה. ומה עם תגובה מצד איראן? החיילים האיראנים שפועלים בגולן הסורי מהווים מכה קשה גם עבור איראן, לא מדובר בחיילים זוטרים. עם זאת, אם הם יגיבו, יהיה זה, כהרגלם, דרך הזרוע הארוכה שלהם – חיזבאללה.

אסף גיבור, כתב לענייני ערבים, מקור ראשון ו-NRG

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר