"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המלחמה הקרה חוזרת? פוטין: "נאט"ו היא איום על רוסיה"

נאט"ו הוגדרה כאיום עקב השאיפות של הברית להתרחב למדינות ולאזורים הגובלים ברוסיה

,עודכן
פוטין, צילום: רויטרס

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אישרר את הדוקטרינה הצבאית החדשה של הצבא הרוסי, שבה ברית נאט"ו וארה"ב מוגדות כ"איומים מרכזיים" על רוסיה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נאט"ו הוגדרה כאיום עקב השאיפות של הברית להתרחב למדינות ולאזורים הגובלים ברוסיה. על פי הערכות, חתימתו של פוטין על המסמך קשורה גם לכך שאוקראינה ביטלה בשבוע שעבר את מעמדה כמדינה "בלתי מזוהה" במסגרת מאמציה להתקבל לברית נאט"ו.

התפשטותה של נאט"ו הוגדרה כ"איום מרכזי" גם בדוקטרינה הקודמת שנחתמה על ידי פוטין ב־2010. השינוי הנוכחי קשור לאווירה המתוחה, הגדולה ביותר מאז המלחמה הקרה בין רוסיה למעצמות המערב, מאז שפוטין הורה על כיבוש חצי האי קרים ומאז המעורבות הרוסית המוגברת במרד במזרח אוקראינה. בעקבות פעולות אלה של הרוסים, בנאט"ו תיגברו את כוחותיהם במזרח אירופה.

בשבוע שעבר ציינו במוסקבה כי אוקראינה הופכת את עצמה ל"חזית עימות" ואיימו לנתק את הקשרים שנותרו עם המדינה, אם היא תתעקש להתקבל כחברה בנאט"ו.

דוברת נאט"ו, אונה לונגסקו, הגיבה להכרזת רוסיה על הארגון ואמרה כי "כל צעד שיינקט על ידי נאט"ו כדי להבטיח את ביטחונן של חברות הארגון הוא בעל אופי הגנתי באופן ברור, פרופורציונלי ובהתאם לחוק הבינלאומי". עוד הוסיפה כי "למעשה, פעולותיה של רוסיה, כולל אלה שמתרחשות עכשיו באוקראינה - הן הפרה של החוק הבינלאומי ומערערות את ביטחון אירופה".

בתוך כך, על אף המתיחות, רוסיה ואוקראינה ביצעו במהלך סוף השבוע חילופי שבויים בין הבדלנים הפרו־רוסים במזרח אוקראינה לבין קייב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר