"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שר ההגנה החדש טוב לישראל?

לאובאמה לא היה קל למצוא מחליף לשר ההגנה הייגל • בסוף הוא בחר במועמד עם דעות קיצוניות יותר משלו בנושאי ביטחון • האם הוא יתמוך בתקיפה באיראן? • פרשנות

,עודכן
אשטון קרטר // אשטון קרטר

לא בנקל מצא אובאמה מחליף לשר-ההגנה "המתפוטר"צ'אק הייגל. שני מועמדים בכירים שפנה אליהם ענו בשלילה, אולי כי חששו להיכנס לתפקיד שכבר שלושה שרים קודמים, גייטס, פאנטה והייגל לפי עדות עצמם, לא תמיד שבעו ממנו נחת — או שפשוט לא רצו לעזוב את תפקידיהם הנוכחיים כדי לשרת בממשל שהעומד בראשו נחשב ל"ברווז צולע".

הכתבה הכי נקראת באתר ישראל היום: תופתעו לגלות מי מחליפה את מורן אטיאס בקמפיין להלבשה תחתונה

אין להסיק שאשטון קרטר, שר ההגנה החדש, אינו מינוי ראוי או שהיה ברירת מחדל. התפקידים שמילא בפנטגון בעבר, לאחרונה כמשנה לשר ההגנה, מצביעים על התאמה מצויינת למשימות של המישרה אליה ניבחר. ברם, אם, בכל זאת, קרטר לא היה בחירתו הראשונה של אובאמה יתכן שזה נבע מאופיו הדעתני וממה שהיה ידוע על עמדותיו ה"ניציות" בנושאי ביטחון.

קרטר לא שותף לקו של הבית הלבן

ידוע שהוא מצדד בתקציבי ביטחון גדולים יותר, וגם בנושאים אחרים קרטר אינו שותף לקו של הבית הלבן; כך התנגד, כמו פאנטה, לפינוי חיילי ארה"ב מעיראק ובעבר הרחוק יותר, עת ששרת בממשלו של ג'ורג' וו. בוש, לחץ לפעולת מנע נגד קוריאה הצפונית בשל התכניות הגרעיניות שלה. "הדיפלומטיה נכשלה, ואיננו רשאים לשבת בחיבוק ידיים כשהאיום הולך ומתקדם", אמר.

לא מופרך לנחש שגם בעניין התגרענות איראן קרטר לא יהייה שווה נפש — ופרשנים מסוימים מעריכים שאם יתברר שלא ניתן יהיה להגיע להסכם משביע רצון עם איראן, ובהתחשב בדעותיו שאינן בדיוק מזדהות עם "דוקטרינת אובאמה", קרטר עשוי לתמוך בתגובה צבאית.

שר ההגנה החדש בוודאי לקח את הפלוסים והמינוסים בחשבון כשנענה לפניית אובאמה, ביודעו שהנשיא הוא המפקד העליון והפוסק האולטימטיבי בכל דבר ועניין. אך כששקל את התפקיד, בוודאי גם לא נעלמו מעיניו הבעיות והתיסכולים בהם נתקלו קודמיו בתפקיד. בפרשנויות הרבות לגבי פיטורי הייגל נשמעה דעה שהדבר קשור פחות באיש, ויותר בפוליטיקה הפנימית, ושהייגל היה שעיר לעזאזל על ההסתבכויות בתחום הביטחון והמדיניות.

תחילת הסוף של הייגל

גם שרים אחרים בממשל אובאמה אינם מרוצים מנטיית אנשי הצוות הפוליטי בבית הלבן, בראשות היועצת לביטחון לאומי סוזן רייס, שטום ריקס, מעורכי ה"פוריין פוליסי", הגדירם כ"עסקנים פוליטיים נעדרי עומק אינטלקטואלי", להתערב בעניינים הנוגעים למשרדים. הייגל לא השלים עם כך, ובאוקטובר שיגר לרייס מזכר בו מתח ביקורת על המדיניות לגבי סוריה, וכינה אותה "חסרת כיוון". מאותו רגע החלו מחוגי השעון לסיום כהונתו להסתובב במהירות.

במערכת הביטחון האמריקנית קובלים על כך שבתקופת אובאמה המועצה לביטחון לאומי הפכה למוציאה ומביאה בכל עניין שנוגע לסכסוכים מעבר לים, למלחמה בטרור ולסוגיות ביטחוניות. אפילו הניו-יורק טיימס הסוגד בדר"כ לאובאמה, לא חסך ביקורת במאמר המערכת: "הנשיא ומדיניות הביטחון הלאומי שלו בלתי עקבית, ודווקא בתקופה של אתגרים גוברים".

רק העתיד יראה איך שר ההגנה החדש יתמודד עם האתגרים. אשר לישראל, הייגל, חרף חששות כשנודע על מינויו, פעל בנחרצות ובאמונה למען הידוק שיתוף הפעולה הביטחוני והמדיני בין ארצו לבינינו והעיתון ניו-רפבליק כינה אותו "השוטר הטוב כלפי ישראל". יש לקוות שקרטר ימשיך כך.

החשד: תקף את אישתו, הנשק: מקצ'יקן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר