"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הסוד של הנסיך הארי

הנסיך הבטיח לחשוף היום סוד, לרגל יום האיידס הבינלאומי

,עודכן
הנסיך הארי // מה הסוד שלך, נסיך?

הנסיך הארייחשוף את אחד מסודותיו היום – כחלק מקמפיין שיוצא נגד דעות קדומות המקושרות לאיידס. לנסיך הלוהט יצטרפו כוכבים כמו ניקול שרזינגר, ג'מה ארטרטון ופאלומה פיית', שיחשפו את הסודות שלהם בפני העולם בסרטונים שתומכים בקרן שנקראת "ססטנבל", זאת על ידי שימוש בתיוג #feelnoshame ברשתות החברתיות, לרגל יום האיידס העולמי.

סרטון שהועלה לרשת

הארי הוא ממייסדי ארגון "ססטנבל" אותו הקים במדינת לסוטו באפריקה, כשטייל באזור ב-2004, וראה בעצמו את הבעיות העומדות בפני יתומי איידס, ילדים נכים ואחרים עם בעיות חמורות. בסרטון שפרסם הוא אומר: "כדי להראות את התמיכה שלנו בילדים של לסוטו, ולעזור להוריד את הסטיגמה של כל נושאי נגיף ה-HIV, אנחנו הופכים את יום האיידס העולמי ליום שבו אף אחד לא צריך להרגיש בושה בנוגע לסודות שלו".

הכוכבים חושפים את הסודות

"יחד, אנחנו יכולים להתמודד עם הסטיגמה סביב ה-HIV, ולתת לאנשים הצעירים הנושאים אותו את הילדות שמגיעה להם. הילדות של כל כך הרבה מאיתנו נלקחת כמובנת מאליה". בעזרת שיתוף סודות – מהפחדים הגרועים ביותר, ועד לאהבות הכי מוזרות, הארי ועוד רשימה של כוכבים מהשורה הראשונה מבקשים להעלות את המודעות של הדעות הקדומות והבושה שאופפת את חולי האיידס ברחבי העולם, ואת החשש שלהם מלדבר על המחלה ולחפש תמיכה.

הכתבה הכי נקראת באתר ישראל היום: ענת לא ידעה שהבחור שעימו קיימה יחסי מין - צילם והעלה את הסרטון לרשת

הארי מוסיף בסרטון כי: "העולם, איידס הוא הגורם השני למוות בקרב בין 19-10, והוא גורם המוות מספר אחד ברחבי אפריקה. נושא טראגי אחד בפרט הוא הבושה והסטיגמות המקושרות לאיידס. הם גורמים לאלפי ילדים למות ללא צורך בכל שנה, רק כי הם מסתירים את המחלה שלהם, ולא מקבלים את הטיפול הרפואי שהם זקוקים לו".

המטרה: להציל חיים של חולי איידס

מטרת הקמפיין היא להעלות את המודעות לכמה העלמת הבושה והדעות הקדומות יכולות להציל את חייהם של חולי האיידס, לעזור להם לחפש תמיכה רפואית וידע על המצב שלהם, ולמנוע מהנגיף להתפשט. הארי השיק את הקמפיין עצמו בחצות, כשהוא משחרר סרטון באתר feelnoshame.today – בו הוא מבקש מהציבור לחלוק את סודותיו ברשתות החברתיות, בתמורה לסודות שלו.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הוא ישחרר וידאו שני ב-13:00, בו יחלוק את הסוד שלו וסודות של מפורסמים אחרים ישוחררו במהלך היום דרך אותו אתר. קאתי פרייר, מנכ"לית "ססטנבל", אמרה: "יותר מדי ילדים לא מקבלים טיפול ותרופות שהם כל כך זקוקים להם, רק בגל הדעות הקדומות המקושרות לאיידס. היום אנו חוגגים את שיתוף הפעולה עם #feelnoshame, כדי לעזור להפיץ את הבשורה שמיגור הסטיגמות סביב HIV יעזור להציל את חייהם של ילדים נשאי איידס רבים".

הנסיך הארי ייסד את ארגון "סנטבל" ב-2006 יחד עם הנסיך סיסו מלסוטו. לסוטו היא המדינה השלישית בשכיחות האיידס בה, אחרי סווזילנד ובוצוואנה. יותר מ-37,000 מתוך חצי מיליון ילדים במדינה נושאים את נגיף האיידס, וכ-200,00 מהם איבדו את הוריהם למחלה, דבר המאלץ אותם לנטוש את בית הספר ולחפש עבודה במקומות מסוכנים – כולל זנות וסחר בני אדם. מאז 1996, תוחלת החיים הממוצעת במדינה ירדה מ-59 שנים אל מתחת ל-48.7 שנים.

"סנטבל" מספקת לינה, אוכל חם, וגישה לתרופות וחינוך לילדי לסוטו, כמו גם תמיכה פסיכו-סוציאלית כדי לסייע להם להתמודד עם הסטיגמה ולהתמודד עם ההשלכות הרגשיות של מצבם, כדי שיוכלו לחיות חיים נורמליים.

הכורדים: רוזנברג לא היתה באזור קובאני

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר