"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסי, הישג גדול - אבל מנופח

מיד אחרי שהפך למלך שערי ה"לה ליגה" בכל הזמנים הצמידו הפרשנים למסי את התואר "הגדול מכולם" • האמנם? • רונן דורפן על ה"פרעוש" מזווית אחרת

,עודכן
צילום: רויטרס // מסי שובר את שיא הכיבושים

קצת מוזר בעיניי לראות את הכותרות שמצמידות לליונל מסי את התואר "הגדול מכולם", משום ששבר את שיא ההבקעה בהיסטוריה של הלה ‬ליגה. אתה שואל את עצמך, האם הפרשנים שמגיעים לקביעות "שׁעכשיו זה רשמי", סברו עד שבת בשעות הבוקר שתלמו זארה - אותו כוכב בילבאו בשנות מלחמת העולם ואחריה - היה הגדול מכולם?

עוד דברים מדהימים שקראתי. הוא עשה זאת לפני גיל 27. זה מרשים, אבל אותי מרשים יותר שאולי גדול מבקיעי הלה ליגה - פרנץ פושקש - כבש בה 156 שערים, וכל אחד מהם אחרי גיל 30. מניפולציות סטטיסטיות יש גם לרעת מסי, למשל ממוצע השערים שלו בלה ליגה, שהוא 0‪.‬87 שערים למשחק - דווקא נמוך בהרבה מ־1‪.‬12 למשחק שכובש כריסטיאנו רונאלדו. מובן שאין לכך משמעות כי בתחילת הקריירה רונאלדו היה באנגליה ולא בספרד. ומובן שגם מסי וגם רונאלדו משחקים בתקופת ההטייה הכלכלית הגדולה בהיסטוריה בתולדותיה של ליגה גדולה כלשהי. זה לא מה שעשה מהם גדולים - אבל זה מנפח את המספרים. כך למשל הם לא רושמים ממוצעים גבוהים בהרבה מחלוצים אחרים בכדורגל נבחרות.

כמה שערים היו רונאלדו או מסי מבקיעים אילו היו משחקים בקבוצות פחות דומיננטיות יחסית לתחרות? לפחות לגבי רונאלדו אפשר לבצע בדיקה כלשהי. גם אם לוקחים רק את שנות השיא שלו באנגליה - שלושה תוארי שחקן העונה ושלוש אליפויות בשלוש שנותיו האחרונות - אז ממוצע ההבקעה שלו היה 0‪.‬66. מדובר בערך ב־17 שערים בעונה. איש לא בא לומר שבליגה אחרת היו להם כ־100 שערים פחות על פני 7-6 עונות, אבל צריך להיות עיוור כדי לא להבין שכמה תריסרים פחות זה ודאי.

ההישג הסטטיסטי האמיתי של מסי הוא אחר. אתה יכול להיות רק הטוב בתקופתך. הוא כנראה השחקן הטוב בעולם ובוודאות בין שני הטובים, כבר יותר מחצי עשור. זו תקופת שלטון של מתי מעט בהיסטוריה. למעט כמה חשודים קבועים - פלה, מראדונה, קרויף ודי סטפנו - לא היו שחקנים שבאמת היו יכולים לטעון לכך.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר